Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 46χρονος Σύριος, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, τέσσερις ομοεθνείς του, με σκοπό να διευκολύνει την έξοδό τους από τη χώρα

Συνελήφθη, σήμερα (25-09-2014) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από δικυκλιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένας 46χρονος υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενος για μεταφορά τεσσάρων μη νομίμων μεταναστών με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα.
Ειδικότερα, στην Νέα Παραλιακή Οδό της Ηγουμενίτσας, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 46χρονος Σύριος διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τέσσερις ομοεθνείς του, παράνομους αλλοδαπούς, (τρεις άνδρες ηλικίας 35, 36 και 32 ετών και μία 35χρονη γυναίκα), με σκοπό να διευκολύνει την έξοδό τους από τη χώρα.
Κατά τον έλεγχο, οι υπήκοοι Συρίας κατείχαν και επέδειξαν τέσσερις πλαστές ταυτότητες Ιταλίας, που όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν προμηθευτεί στην Αθήνα έναντι του χρηματικού ποσού των (2.000) ευρώ.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με ιταλικές πινακίδες που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά
  • τέσσερις πλαστές ταυτότητες Ιταλίας
  • τέσσερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
  • το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ
  • ένα κινητό τηλέφωνο
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες που επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.