Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Τι θα γίνει με το διαβόητο παρακράτος του ΕΜΠ;

Είναι πια γνωστό τοις πάση ότι στο ΕΜΠ υπάρχει και δρα ένα ισχυρό παρακράτος, αποτελούμενο από λογής-λογής κλίκες διαφόρων ημετέρων, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν διορισθεί με παράνομες διαδικασίες, με πλαστές προϋπηρεσίες κ.λπ. Αυτό διογκώθηκε κυρίως επί των ημερών της διεφθαρμένης πρυτανείας του πρώην πρύτανη, Σ. Σιμόπουλου και της αντιπρυτανείας της Τ. Μοροπούλου!
Η ανομία, η ασυδοσία, η διαφθορά, η αναξιοκρατία, η κακοδιοίκηση, ο χαφιεδισμός, η εργασιακή παρενόχληση και ο εκφοβισμός των μη ημετέρων,  η λαμογιά και οι μέθοδοι υποκόσμου, κυριολεκτικά βασιλεύουν!

Αυτή την στιγμή η νέα πρυτανεία και το Συμβούλιο Ιδρύματος στέκονται εντελώς ουδέτεροι και (περίεργα) απόμακροι  να αντιμετωπίσουν αυτή την άσχημη και απαράδεκτη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το ίδρυμα και να βάλουν μια τάξη, ενώ τα εκτελεστικά όργανα της προηγούμενης διοίκησης προσπαθούν με κάθε τρόπο, και το επιτυγχάνουν εν πολλοίς, να καταλάβουν διάφορες θέσεις-κλειδιά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχεια και βεβαίως το «κουκούλωμα» και η «συγκάλυψη» των ανομιών της προηγούμενης, ανεκδιήγητης πρυτανείας.
Οι όποιες καταγγελίες αυτών των καταστάσεων και φαινομένων σε αρμόδιες δημόσιες αρχές, όλως περιέργως (;), προσκρούουν σχεδόν πάντα σε ολόκληρους τοίχους και τείχη δυσκολιών και αδιαφορίας και σοβαρές υποθέσεις-καταγγελίες  θάβονται κυριολεκτικά. 
Όλα αυτά γεννούν αυτομάτως εύλογα ερωτηματικά:
Γιατί τόση ολιγωρία από τις αρμόδιες αρχές;
Μήπως, υπάρχει άνωθεν πολιτική κάλυψη και συγκάλυψη των ανομιών και του παρακράτους, διότι στο ΕΜΠ έχει οικοδομηθεί διαχρονικά ένα πελατειακό κράτος με διακομματική διαπλοκή;  Υπάρχει επιτέλους κράτος Δικαίου σ’αυτή την χώρα;


Τα στοιχεία του συγγραφέα είναι στην διάθεση του blog