Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Με λαμπρότητα και οι φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο του Ολοκαυτώματος στο Κεφαλόβρυσο

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις  για την επέτειο του Ολοκαυτώματος από Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούλιο του 1943, στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου.
Μετά τη Θεία λειτουργία, ακολούθησε δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κονίτσης κ. Ανδρέα στο Μνημείο Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο νεκρών, χαιρετισμοί και ομιλία.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, η βουλευτής  κα Άννα Ασημακοπούλου,  οι αντιδήμαρχοι Πωγωνίου κ.κ. Κώστας Γκέγκας, Βασίλης Μάτσιας, Ιωάννης Ντάλλας, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κ. Μ. Μαγειρίας, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές επανορθώσεις,  των Αστυνομικών και Στρατιωτικών αρχών κ.α.
Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης υπογράμμισε την υποχρέωση όλων να κρατηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη, που - όπως είπε- προϋποθέτει αλληλεγγύη και συντονισμένες δράσεις, ώστε να μπορούν να ζουν σε καλύτερες συνθήκες οι νέες γενιές στους μαρτυρικούς τόπους, δικαιώνοντας έτσι τον αγώνα όσων έπεσαν θύματα των στρατευμάτων κατοχής.