Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Η «έξοδος» του Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη "πάγωσε" το taxisnet

Παγώνει έως την  Τρίτη η έκδοση πιστοποιητικών για το φόρο ακινήτων, τη φορολογική ενημερότητα καθώς και της κατάθεσης δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, μέχρι την πλήρωση της θέσης του ΓΓ Δημοσίων Εσόδων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ.Δ.Ε., που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του taxisnet:
Αναστέλλεται έως την Τρίτη 10 Ιουνίου, η χορήγηση μέσω του συστήματος taxisnet των πιστοποιητικών ΕΝ.Φ.Ι.Α. και των Αποδεικτικών Φορολογικής Ενημερότητας καθώς και των αντιγράφων εκκαθαριστικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας ετών 2010 - 2013 και Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικ. ετών 2012 - 2014, που φέρουν, κατά νόμο, μηχανική εκτύπωση της υπογραφής του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.
Για τις δηλώσεις Φ.Ε.Φ.Π. οικ. έτους 2014 που συνεχίζουν να υποβάλλονται κανονικά, αναστέλλεται η έκδοση Διοικητικής Πράξης Προσδιορισμού του Φόρου επίσης έως την Τρίτη 10/6. Το ίδιο ισχύει για τις εκκρεμείς πράξεις Διορθωτικού Προσδιορισμού ηλεκτρονικών τροποποιητικών δηλώσεων Φ.Α.Π. ετών 2011, 2012 & 2013.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης των δηλώσεων που θα βρίσκονται εξ αυτού του λόγου σε εκκρεμότητα θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διοικητικών ενεργειών για την αναπλήρωση των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, οπότε θα επαναλειτουργήσουν και οι υπηρεσίες χορήγησης πιστοποιητικών.