Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Τοποθέτηση για την αξιολόγηση



Κύριε Πρόεδρε
Κύριε Δήμαρχε
Kύριοι Δ. Σύμβουλοι

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σε συμφωνία με τη τρόικα έφτιαξαν το νόμο 4250/2014 που αλλάζει και προσαρμόζει επί το αντιδραστικότερο λειτουργίες της δημόσιας διοίκησης και χρησιμοποιεί παρελκυστικά για αυτό, τη λεγόμενη "αξιολόγηση του προσωπικού". Με την «λεγόμενη αξιολόγηση», αξιοποιώντας και τις ποσοστώσεις (βαθμολόγηση ποσοστού έως 25%άριστη έως60%μετριοι και υποχρεωτικά 15% των υπαλλήλων με βαθμούς 1 έως 6) κάτω από τη βάση επιδιώκουν να χειραγωγήσουν, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους ,να  ανατρέψουν  τις  εργασιακές σχέσεις και να επιβάλλουν νέες  απολύσεις.
Θέλουν το 15% των υπαλλήλων να τίθεται σε κατάσταση ομηρίας, να είναι η δεξαμενή των νέων απολύσεων, Θέλουν να καταργήσουν τμήματα και Διευθύνσεις, να υποβαθμίζουν άλλα, να αξιολογούν δηλαδή τις δημόσιες δομές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. θέλουν την ολόπλευρη εφαρμογή της σχέσης κόστους - οφέλους, το κυνήγι του κέρδους και στο τέλος την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.

Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην εφαρμογή του Ν. 4250/14. Οι κυβερνώντες δεν έχουν ως στόχο με την λεγόμενη αξιολόγηση τη βελτίωση των υπηρεσιών, την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Κανένας εργαζόμενος ιδιωτικού η δημόσιου τομέα. Κανένας αγρότης η μικρομεσαίος επαγγελματίας δεν θα ωφεληθεί, το αντίθετο θα γίνει. 
Με τη συρρίκνωση  και τη ιδιωτικοποίησή τους θα επιβαρυνθούν  με νέα κόστη. Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής το γνωρίζουν το έζησαν με τη Δωδώνη  την αγροτική τράπεζα. 
Το γνωρίζουμε  όλοι από την υποβάθμιση των υπηρεσιών της περιοχής π.χ. Κ.Υ. Από την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση της μεταλλουργικής. Από την «όρεξη» δημιουργίας της Ε.Ο.Ζ.
Οι λαϊκές οικογένειες του Δήμου Πωγωνίου  δεν έχουν κανένα συμφέρον από την αξιολόγηση –απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων, αντίθετα θα συρρικνώσει και θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες σ΄αυτό τον παραμεθόριο Δήμο, γιατί δεν θα φέρει καλύτερες υπηρεσίες για το λαό, ούτε θα εξαλείψει τις αιτίες που τις υποβαθμίζουν
Κύριοι συνάδελφοι, εμείς εδώ ξέρουμε πολύ καλά τη θέλουν να κάνουν και με την αξιολόγησης. να πειθαναγκάσουν θέλουν τους εργαζόμενους και να μη μιλάνε. 
Να είναι απλήρωτοι για 8-10-15μήνες και να τους ζητάνε και «ευχαριστώ» - όπως γίνεται με τις Δομές εδώ και 10 χρόνια.
Η Λαϊκή Συσπείρωση απορρίπτει το νομοθετικό πλαίσιο της “αξιολόγησης”, απορρίπτει την “ανθρωποφαγία” που θέλουν να επιβάλουν μεταξύ των εργαζομένων
Απέναντι στον "κοινωνικό αυτοματισμό", το "διαίρει και βασίλευε" που καλλιεργούνται από την κυβέρνηση πρέπει να απαντήσουμε ενιαία:
Εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αγρότες,  άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροί απασχολούμενοι, νεολαίοι. Να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που και αυτός ο νόμος υπηρετεί και απαιτούμε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για το λαό.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο, του Δήμου Πωγωνίου, στο πλαίσιο του αγώνα για εξασφάλιση μόνιμης σταθερής εργασίας, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους, ανεξαιρέτως, τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, να πάρει απόφαση για:
1. Να καταγγείλει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πολιτική της κυβέρνησης, που προωθούν νόμους, οι οποίοι σχεδιάζονται για τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.
2. Να καταγγείλει και να απαιτήσει την άμεση απόσυρση του Ν.4250/2014.
3. Να δώσει εντολή στο δήμαρχο και στο Πρόεδρο του ΝΠΔΔ καθώς και στους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην εφαρμόσουν το σχετικό νόμο.
4. Να απαιτήσει από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος να αναλάβει πρωτοβουλίες για την απόσυρση του Νόμου.
5. Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί στο αρμόδιο υπουργείο».    

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΝΤΗΣ
ΚΑΛΠΑΚΙ 27-6-2014


ΠΗΓΗ: http://lksisp.remen.gr