Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗΣ Χ. ΣΤΕΛΙΟΣ: «Σ΄ αυτές τις εκλογές είμαστε όλοι αλλιώτικοι κι αν δεν είμαστε θα πρέπει να γίνουμε»

Κουκουλάρης  Στέλιος
Υποψήφιος
Δημοτικός Σύμβουλος
Σ΄ αυτές τις εκλογές είμαστε όλοι αλλιώτικοι κι αν δεν είμαστε θα πρέπει να γίνουμε.
Γιατί η χώρα ο τόπος μας η καθημερινότητά μας και η ζωή μας είναι αλλιώς μετά την κρίση, μέσα στην κρίση ή στο τέλος της κρίσης.
Θα μπορούσα σ αυτό το μήνυμα να είμαι με γενικολογίες  καταγγελτικός, με  λόγο που συνήθως βολεύει  την αντιπολίτευση χωρίς  συγκεκριμένα στοιχεία ή επιχειρήματα με στόχο αυτός που τα ακούει κι είναι πλέον εξοργισμένος να ταυτιστεί  μαζί μου και να με ψηφίσει. Αδιάφορο αν όντως με υποστηρίζει ή απλώς θέλει να εκδικηθεί τους άλλους ή το σύστημα ή την ίδια τη  ζωή.


Θα μπορούσα  να μιλάω ώρες για όραμα, σχέδια για όσα θα μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν , να υπόσχομαι, ν ανοίγω προοπτικές και να δημιουργώ  ό,τι θέλω χρησιμοποιώντας το σύνηθες λεξιλόγιο της ανάπτυξης όπως επανεκκίνηση, εναλλακτικός τουρισμός, νέες μορφές ενέργειας, πρωτοπόρες επενδύσεις που ακούμε ,διαβάζουμε και κατά κανόνα προσπερνάμε.
Θέλω όμως να καταβάλω κάθε προσπάθεια για να μιλήσω αλλιώς.
Να σας πω ότι πολλά απ  όσα στεφόμουν, σχεδίασα κι ονειρεύτηκα μαζί σας  τα 16 χρόνια που υπηρετώ με τη δική σας στήριξη στην αυτοδιοίκηση τα κατάφερα αλλά  άλλα τόσα ανατράπηκαν, έμειναν σχέδια, ξεπεράστηκαν ή αποδείχτηκαν λάθος.
Να σας πω ότι κι εγώ σκέφτομαι  ό,τι σκέφτεστε, θέλω όσα θέλετε, όπως καλά ξέρετε γιατί το Πωγώνι είναι τόπος που καθημερινά συναντιόμαστε, και μιλάμε
Ότι έχω την ίδια αγωνία με σας κι ίσως  τις ίδιες ελπίδες αλλά και απογοήτευση.
Δεν το βάζω κάτω  όμως και συνεχίζω κάνοντας απολογισμό των δύσκολων ημερών που πέρασαν γιατί  ήμουν παρών με αγώνα και αγωνία στα καθημερινά ,από θέση ευθύνης αλλά κι απλός εθελοντής  υλοποιώντας σχέδια με στόχο   η κρίση να μην κλείσει τα χωριά μας, ο τόπος να μένει όρθιος κι αν είναι δυνατόν να βγει κερδισμένος από αυτή τη μάχη.
Παρά την ανέχεια που βούλιαζε τη χώρα, τις καθημερινές τεράστιες ανάγκες που δυσκολεύουν κάθε κίνηση ,όλες οι υποδομές σε όλα τα χωριά συντηρήθηκαν και βελτιώθηκαν.
 Τα προβλήματα της καθημερινότητας αντιμετωπίστηκαν.
 Η Κιβωτός του Κόσμου ήρθε για να φέρει ελπίδα  στην Πωγωνιανή και στο Πωγώνι.
Οι σχέσεις μέσω  της τοπικής αυτοδιοίκησης με τις γειτονικές  χώρες, Αλβανία κι Ιταλία αναβαθμίστηκαν μέσω κοινοτικών προγραμμάτων που αξιοποιήθηκαν.
Υλοποιήθηκαν και δημοπρατήθηκαν σπουδαία έργα .
Επειδή πιστεύω στη σκληρή δουλειά και στη συνέπεια
κι επειδή δεν εγκαταλείπω το όραμά  μας για να γίνει  το Πωγώνι  κέντρο αναφοράς για τον πολιτισμό, τον τουρισμό τις επενδύσεις στον αγροδιατροφικό τομέα- που όλοι πλέον αποδέχονται ότι αποτελεί προτεραιότητα-
κι επειδή πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι με προτάσεις και σχέδια ρεαλιστικά ν απαντήσουμε στις προκλήσεις των καιρών με όφελος για τον τόπο και τους ανθρώπους του
 είμαι στη διάθεση σας όπως πάντα για κάθε πρόταση, συζήτηση υπόδειξη  γιατί μόνο μαζί  μπορούμε να βελτιώνουμε κάθε μέρα το παρόν  χωρίς να ξεχνάμε ότι « το μέλλον μας θα περιέχει ό,τι εμείς βάζουμε εκεί σήμερα…»
Σας ευχαριστώ.

Κουκουλάρης  Στέλιος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ»