Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Βαρύτητα στο συντονισμό για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών δίνει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων

Οι δράσεις και ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και των εθελοντών, στην αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων. 
Τέθηκαν οι άξονες δράσης και συνεργασίας των υπηρεσιών και παράλληλα έγινε ο απολογισμός της περυσινής αντιπυρικής περιόδου.
Ένα από τα ζητήματα που τέθηκε από τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, και ειδικότερα από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, είναι η διασφάλιση της εναέριας πυρόσβεσης της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων, με τη διατήρηση στο Αεροδρόμιο του Ακτίου τουλάχιστον δύο αεροσκαφών τύπου CL 215 και ενός CL415.



Ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης, στην τοποθέτησή του, εξήρε το συντονισμό όλων των υπηρεσιών-Πυροσβεστικών και Δασικών Υπηρεσιών, Σωμάτων Ασφαλείας, Δήμων, και των εθελοντών-για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών τα προηγούμενα χρόνια. 
«Πρέπει να συνεχίσουμε συντονισμένα και αν ο καθένας  βρίσκεται στο πόστο του σε μια έκτακτη ανάγκη, όπως η εκδήλωση πυρκαγιάς, θεωρώ ότι τα αποτελέσματα θα είναι αυτά που έχουμε σήμερα.
Αν συνεχίσουμε έτσι, το σημερινό Συντονιστικό Όργανο, ίσως είναι παράδειγμα προς μίμηση προς όλους αυτούς που κάποτε δεν ήξεραν τι σημαίνει συντονισμός».
Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δ. Μαυρογιώργος αναφέρθηκε στους σκοπούς και στους στόχους που καθορίζονται μέσω του Συντονιστικού Οργάνου, προκειμένου να επιτευχθεί ο μέγιστος δυνατός συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, ζητώντας να συνεχιστεί η συνεργασία στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα χρόνια.
Στη σύσκεψη προσκλήθηκαν και συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, των Σωμάτων Ασφαλείας, Πρωτοβάθμιων ΟΤΑ, Υγειονομικών Υπηρεσιών, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εθελοντές.
Ανάλογες συσκέψεις θα ακολουθήσουν και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου μέχρι τις 10 Απριλίου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr