Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Μάιο θα σταλούν τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων

Περιθώριο 30 ημερών να ασφαλίσουν το ΙΧ τους!

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μετά από συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη θεοχάρη, κατά τα μέσα  Μαΐου θα σταλούν τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων.
Η ταυτοποίηση των δύο βάσεων δεδομένων με τα ασφαλισμένα και τα κυκλοφορούντα οχήματα ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και μέσα στο Μάιο θα αρχίσει η αποστολή των επιστολών προς τους ανασφάλιστους οδηγούς οι οποίοι θα ενημερωθούν για τις συνέπειες που έχουν έναντι του νόμου και την υποχρέωσή τους να ασφαλίσουν τα οχήματά τους.

Αν μέσα σε διάστημα 30 ημερών οι κάτοχοι των ανασφάλιστων οχημάτων δεν ασφαλιστούν, τότε θα επιλαμβάνεται του θέματος η αστυνομία, εφαρμόζοντας τις σχετικές διατάξεις του ΚΟΚ και επιβάλλοντας τα αντίστοιχα πρόστιμα, με κατ' οίκον επισκέψεις.
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου εξέφρασε εξάλλου την αισιοδοξία του ότι δεν θα ισχύσει η παρακράτηση 20% για τους ασφαλιστές. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, o κ. Θεοχάρης αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του επιμελητηρίου να μην ισχύσει η παρακράτηση 20% επί της προμήθειας του ασφαλιστή και αναμένεται η απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.