Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ράγιο Θεσπρωτίας: Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών που διακινούσε κάνναβη από την Αλβανία στη χώρα μας

Συνελήφθησαν ως μέλη του κυκλώματος, έξι (6) άτομα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, στο Ράγιο Θεσπρωτίας
 Κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε καβάντζα πάνω από (204) κιλά κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ύστερα από μεθοδική έρευνα, εξάρθρωσαν οργανωμένο κύκλωμα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στη χώρα μας.
 Η εξάρθρωση της οργάνωσης είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και συνδυασμένων ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν χθες (16-03-2014) σε δύσβατη αγροτική περιοχή του Ράγιου Θεσπρωτίας, έξι μέλη του κυκλώματος.

Πρόκειται για δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 46 και 35 ετών, καθώς και τέσσερις (4) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, (ηλικίας από 23 έως 46 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, αυτοφώρου διαδικασίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Αναλυτικότερα, η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε όταν χθες το μεσημέρι σε αγροτικό δρόμο στο Ράγιο Φιλιατών Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο Έλληνες και επιχείρησαν να το ελέγξουν.
Ο οδηγός στην προσπάθειά του να διαφύγει, εμβόλισε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, προκαλώντας σε αυτό υλικές ζημιές, ενώ τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο δράστες.
Μετά από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στα πίσω καθίσματα, (38) δέματα με κάνναβη, βάρους (39) κιλών και (600) γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι οι δύο Έλληνες είχαν παραλάβει την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών από καβάντζα σε δύσβατο σημείο στην ίδια περιοχή, στην οποία μετά από έρευνα βρέθηκαν άλλα (153) δέματα με κάνναβη, βάρους (164) κιλών και (488) γραμμαρίων.
 Επίσης στην ίδια περιοχή συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις αλλοδαποί, μέλη του κυκλώματος, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχαν μεταφέρει και αποκρύψει στο σημείο τα ναρκωτικά.
Η αστυνομική έρευνα κατέδειξε ότι, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει, δομημένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας λειτουργούσαν με εσωτερική ιεραρχία και διακριτούς ρόλους, διοχετεύοντας στο εσωτερικό της χώρας σημαντικές ποσότητες κάνναβης, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ ερευνάται η πολυσχιδής δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη τυχόν άλλων μελών της.