Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Φοινίκι Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας, που διακινούσε κάνναβη από την Αλβανία στη χώρα μας

Κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από (133) κιλά κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ύστερα από μεθοδική έρευνα, συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι ως μέλη εγκληματικής ομάδας, με διακριτούς ρόλους, δομή και διαρκή δράση, εισήγαγαν ναρκωτικές ουσίες από την Αλβανία στη χώρα μας.
Η σύλληψη των δραστών είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και συνδυασμένων ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.).


Πρόκειται για τρεις (3) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας (ηλικίας 46, 24 και 48 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, αυτοφώρου διαδικασίας, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Αναλυτικότερα, χθες (12-03-2014) το μεσημέρι στο Φοινίκι Φιλιατών Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 46χρονος, μέσα στο οποίο βρέθηκε, ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα (133) κιλά.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, ακολούθησε η σύλληψη άλλων δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 24 και 48 ετών, οι οποίοι είχαν μεταφέρει τις ναρκωτικές ουσίες πεζή σε δύσβατο σημείο της ίδιας περιοχής, με σκοπό να παραληφθούν από τον 46χρονο.
Η αστυνομική έρευνα κατέδειξε ότι, οι κατηγορούμενοι, μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει, δομημένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας λειτουργούσαν με εσωτερική ιεραρχία και διακριτούς ρόλους, διοχετεύοντας στο εσωτερικό της χώρας σημαντικές ποσότητες κάνναβης, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, κατασχέθηκαν:
(125) δέματα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους -133.602- γραμμαρίων
ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών
τρία κινητά τηλέφωνα με τέσσερις κάρτες SIM , ως μέσα διευκόλυνσης της επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών του κυκλώματος.