Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Προθεσμία μέχρι τις 26 Μαρτίου έχουν οι επιχειρήσεις για προσλήψεις νέων με επιδότηση έως 450 ευρώ

Προθεσμία μέχρι τις 26 Μαρτίου έχουν οι επιχειρήσεις που θέλουν να προσλάβουν στις επιχειρήσεις τους άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών, παίρνοντας επιδότηση από τον ΟΑΕΔ.
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους κάτω των 25 ετών που θα προσληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΑΕΔ ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ ημερησίως (ή 375 ευρώ μηνιαίως) ενώ σε περίπτωση που η ηλικία κυμαίνεται από τα 25 έως τα 29, η επιδότηση ανεβαίνει στα 18 ευρώ ημερησίως ή 450 ευρώ μηνιαίως.
Η διάρκεια της επιδότησης, ισχύει για έξι μήνες.
Απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (ημερομηνία δημοσίευσης είναι η 11η Μαρτίου) δίνει το χρονικό περιθώριο των 15 ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης προκειμένου να μπορέσουν να βρουν δουλειά 4000 νέοι οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε πρόγραμμα κατάρτησης μέσω των επιταγών εισόδου (voucher).

H συγκεκριμένη απόφαση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν έχει προσληφθεί με βάση τα ανωτέρω, δύναται η δικαιούχος επιχείρηση να υπαχθεί στις διατάξεις της παρούσας απόφασης, εφόσον προβεί σε αναγγελία πρόσληψης του ωφελούμενου και υποβάλλει αίτηση εντός 15 ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας τροποποιητικής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».
Η συγκεκριμένη απόφαση, στηρίζεται στα όσα αναγράφονται στο ΦΕΚ 3144/2013 (τεύχος Β) το οποίο και παραθέτουμε σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση θέλει να προχωρήσει σε πρόσληψη ενός νέου μέσω του προγράμματος. Το ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύτηκε η τροποποίηση που προαναφέρθηκε είναι το 617 της 11η Μαρτίου 2014.


ΠΗΓΗ: www.aftodioikisi.gr