Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στη γέφυρα της Δέσπως

Ολοκληρώθηκε το πρώτο τμήμα εργασιών!

Ολοκληρώθηκε η σκυροδέτηση της γέφυρας της Δέσπως, επί του παραλιακού Οδικού άξονα Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα.
Τις εργασίες παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου.
Το έργο κατασκευάζεται με νέα μελέτη που εκπονήθηκε πέρυσι από την ανάδοχο εταιρία σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή και την Ε.Δ.Α.. Με αυτή, σε σύγκριση με την προηγούμενη που είχε εκπονηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, επιτεύχθηκε οικονομία της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ περίπου, και περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς έμεινε άθικτο το παρακείμενο βουνό προς το κάστρο της Δέσπως.


Επίσης, ελαχιστοποίησε τα κυκλοφοριακά προβλήματα, αφού δεν απαιτήθηκε η ανάγκη εκτροπής της κυκλοφορίας μέσω παράκαμψης.
Ο Περιφερειάρχης, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «το έργο ήταν με προαίρεση στο έργο Καρτέρι – Πάργα. Αν δηλαδή, ήθελε το κατασκεύαζε ο ανάδοχος.


 Εκπόνησε μια καινούργια μελέτη που είχε μεγάλο όφελος και για το Ελληνικό Δημόσιο και η οποία εγκρίθηκε μετά από τις παρεμβάσεις όλων προς το αρμόδιο Υπουργείο». Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στο έργο, με πρώτη την ανάδοχο εταιρία, η οποία, όπως επανέλαβε, έδωσε τη βέλτιστη λύση για την ίδια, τεχνικά αλλά και οικονομικά, για το Δημόσιο, καθώς επίσης και την επίβλεψη της ΕΥΔΕΜ/ΕΔΕ.

«Ευελπιστώ μέσα σε δύο μήνες να έχουν τελειώσει και οι υπόλοιπες εργασίες. Να δώσουμε μια λύση, που παίδευε και κόντευε η γέφυρα της Δέσπως να μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.