Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Το γλέντησαν Ηπειρώτικα και παραδοσιακά, στον Σύνδεσμο Ηπειρωτών Ζωγράφου, επ' ευκαιρία της ολοκλήρωσης της φετινής χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν με το Δήμο Ζωγράφου και τους Κρήτες και Πόντιους της περιοχής

Στην πράξη τελικά αποδεικνύεται το έργο και η προσφορά κάθε Συλλόγου και η αποδοχή που έχει από το κοινωνικό σύνολο, για αυτό.
Και την αποδοχή αυτή την αισθάνθηκαν δυνατά, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου ''Η    Ήπειρος'', με την μαζική συμμετοχή των Ηπειρωτών και των φίλων της Ηπείρου της περιοχής, στο Ηπειρώτικο γλέντι που  συνδιοργάνωσαν με το Δήμο Ζωγράφου και τους Κρήτες και Πόντιους της περιοχής, το Σάββατο  το απόγευμα 4 Γενάρη του 2014  στην πλατεία Γαρδένια του Δήμου Ζωγράφου

Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες της περιοχής,  Κρητικοί και Πόντιοι, αλλά και φίλοι της Ηπείρου, γλέντησαν με την ''ψυχή'' τους, μέχρι τις βραδινές ώρες σε ένα γνήσιο παραδοσιακό αντάμωμα που είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό την ρήση του ακατάβλητου, διαχρονικού και χαλκέντερου Πρόεδρου του Συνδέσμου, Κώστα Παπακωνσταντίνου, με καταγωγή από τις Παπαδάτες Πρέβεζας, ''ότι ηπειρώτικα γλεντάμε και διασκεδάζουμε και ξεπερνάμε την οικονομική κρίση''.



Στο θετικό κλίμα, συνέδραμε και η ηπειρώτικη μουσική ζυγιά, που απαρτιζόταν από ερασιτέχνες μουσικούς, μέλη του Συνδέσμου, που έπαιζε ακατάπαυστα και ικανοποίησε τις επιθυμίες όλων των παρευρισκομένων που έσυραν τον χορό. Αλλά και η άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, την ευθύνη της οποίας είχε ο υπεύθυνος νεολαίας του Συνδέσμου, δικηγόρος Αλέξανδρος Σπύρου.

Στο Ηπειρώτικο αυτό αντάμωμα παρευρέθησαν, ο  συνδιοργανωτής της εκδήλωσης Δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης, που συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους του και μέλη του Δημοτικού του Συμβουλίου, απ' όλες τις παρατάξεις, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Κωνής, εκπροσωπώντας την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, επικεφαλής αντιπροσωπείας  της ΠΣΕ, που απαρτιζόταν και από την Ειδική Γραμματέα Ελευθερία Σιαμέτη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ηλέκτρα Κίκη, Σταματία Δάλλα και Χριστόφορο Ευθυμίου, οι Πρόεδροι και τα Δ.Σ. των Συλλόγων Κρητών και Ποντίων Ζωγράφου,  πολλά μέλη Δ.Σ. Ηπειρώτικων Συλλόγων της Αττικής, ως και εκπρόσωποι άλλων ετεροδημότικων και πολιτιστικών Συλλόγων που δραστηροποιούνται στο Δήμο.
 Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Κώστας Καλλίρης, αναφέρθηκε περιληπτικά στην προσφορά του Συλλόγου στην τοπική κοινωνία, όπως αυτός την εισπράττει και δήλωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα στις προσπάθειες των Ηπειρωτών της περιοχής και θα συνδράμει με κάθε πρόσφορό μέσο.

  Ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής,στη συνέχεια,  αφού συνεχάρει το Διοικητικό Συμβούλιο για το πλούσιο και αποτελεσματικό έργο του, τόνισε την αξία της προσφοράς τους στην δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης. Τους κάλεσε, σε συνεργασία με την ΠΣΕ να προωθήσουν παραπέρα τις δράσεις τους, δηλώνοντας ότι η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών θα είναι δίπλα τους.
Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να παραστούν στην κοπή της Πίτας του Συνδέσμου, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014, στις 11.00' το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60, αλλά και στην μεγάλη εκδήλωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας ''Η Πίτα του Ηπειρώτη 2014'', που διοργανώνει η ΠΣΕ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας , την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, στις 10.00΄η ώρα το πρωί, με την συμμετοχή δεκάδων χορευτικών απ' όλους τους Ηπειρώτικους Συλλόγους της Χώρας, αλλά και καταξιωμένων Ηπειρωτών μουσικών.

Τους ομιλητές, και μετά από δρώμενα που αφορούσαν την ηπειρώτικη παράδοση και που ''έπαιξαν'' μέλη του Συνδέσμου, διεδέχθει το χορευτικό του Συλλόγου που ήταν χάρμα ειδέεσθαι, αποδίδοντας με περίσσεια δεξιοτεχνία ηπειρώτικους χορούς, καταχειροκροτούμενο από τους παρευρισκόμενους.
Και βέβαια ακολούθησε χορός για όλους μέχρι τις βραδινές ώρες.

Προσφέρθηκαν δε σε όλους, Ηπειρώτικα γλυκίσματα των γιορτών των Χριστουγέννων και ηπειρώτικα εδέσματα και πίτες, αλλά και τηγανίτες, που  κατασκεύασαν και προσέφεραν οι γυναίκες μέλη του Συλλόγου. Το τσίπουρο ηπειρώτικης παραγωγής  έρεε άφθονο για όλους, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το κέφι.

Και του χρόνου.