Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Δημοσίου 70.000 υπάλληλοι παρά τον ΑΣΕΠ

Τουλάχιστον 70.000 δημόσιοι υπάλληλοι απειλούνται άμεσα με διαθεσιμότητα. Κυρίως πρόκειται για διοριστέους την τελευταία 20ετία μέσω ΑΣΕΠ σε δήμους, πανεπιστήμια και ΝΠΙΔ.
Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" διάταξη που προστέθηκε την τελευταία στιγμή στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη θα φέρει τα πάνω κάτω για δεκάδες χιλιάδες διοριστέους, που προσλήφθηκαν με προκηρύξεις που εξέδωσαν οι ίδιοι οι φορείς τους και όχι το ίδιο το ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, από το μέτρο της διαθεσιμότητας εξαιρούνται μόνον όσοι υπάλληλοι διορίστηκαν στο Δημόσιο μέσω γραπτών διαγωνισμών που διενήργησε από συστάσεώς του το ΑΣΕΠ, καθώς επίσης και όσοι προσελήφθησαν με τη διαδικασία των μορίων και μόνον εφ' όσον οι διαδικασίες αυτές πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας έγιναν εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.
Αντιθέτως όσοι πέτυχαν στους διαγωνισμούς που έκαναν απευθείας οι φορείς του Δημοσίου όπου και διορίστηκαν κατατάσσονται στην ίδια κατηγορία με όσους προσελήφθησαν από το παράθυρο.
Σε σύνολο 200.000 υπαλλήλων που προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ τα τελευταία 18 χρόνια, οι 70.000 δεν θα μοριοδοτούνται επιπρόσθετα, όπως οι υπόλοιποι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, κατά την αποτίμηση των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να μην υπαχθούν στη διαθεσιμότητα.
Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι αυτό είναι άδικο, γιατί η Προκήρυξη που εξέδωσε ο φορέας ελέγχθηκε ως προς την εγκυρότητά της από το ΑΣΕΠ, το οποίο έλεγξε όλους τους διοριστέους για να διαμορφώσει το σχετικό πίνακα.

ΠΗΓΗ: www.newpost.gr