Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Σε λειτουργία το Taxisnet, για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Υποβολή δηλώσεων, έως και τις 30 Ιουνίου

Μετά από πολλές αναβολές άνοιξε χθες το απόγευμα (γύρω στις 16:30) η εφαρμογή του Taxisnet, για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος όλοι οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέσω του Taxisnet, τις φορολογικές τους δηλώσεις, έως και τις 30 Ιουνίου, οπότε λήγει η σχετική προθεσμία.
Για την πρόσβαση στη σχετική εφαρμογή και την υποβολή της δήλωσης οι υπόχρεοι πρέπει να διαθέτουν τους απαραίτητους κωδικούς (κλειδάριθμος) στο πληροφοριακό σύστημα.
Σημειώνεται, πάντως, ότι σειρά ασφαλιστικών ταμείων καθώς και άλλων υπόχρεων φορέων, ακόμη, είτε δεν έχουν αποστείλει στους δικαιούχους τις βεβαιώσεις αποδοχών προηγουμένου έτους, είτε δεν έχουν ενημερώσει ότι η χορήγηση της σχετικής βεβαίωσης θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας τους στο διαδίκτυο.
Πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι από φέτος, για πρώτη φορά, υποχρεωτικά θα αναγράφονται στις φορολογικές δηλώσεις οι τόκοι των καταθέσεων των φορολογούμενων, γεγονός που σημαίνει πως χρειάζεται σχετική βεβαίωση και από το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρεί λογαριασμό ο υπόχρεος.
Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών για να διευκολύνει τους φορολογούμενους αναμένεται να αυξήσει το ποσό των τόκων πάνω από το οποίο οι κάτοχοι λογαριασμών καταθέσεων θα πρέπει να τους δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση.
Εξετάζεται το όριο αυτό να είναι 250 ευρώ.