Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Το ακριτικό Πωγώνι δεν μπορεί να περιμένει άλλο!..

«Οργιάζει» η εγκληματικότητα…
Δήμος-κάτοικοι κλείνουν αύριο (11:30 π.μ.) το Τελωνείο Κακαβιάς


Μια πρώτη, προειδοποιητική, μορφή μαζικής αντίδρασης των κατοίκων του Πωγωνίου για την παντελή ερήμωση της ακριτικής περιοχής και την αυξημένη εγκληματικότητα αποτελεί το συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Κυριακή στις 11:30 το πρωί στο Τελωνείο Κακαβιάς.
Κύριο ζητούμενο είναι η ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και της παραμεθόριας περιοχής, με σύνθημα ότι η κατάσταση έφθασε πλέον το «μη παρέκει». Απαίτηση όλων είναι η πλήρης επάνδρωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των Στρατιωτικών Φυλακίων, καθώς και η επιστροφή όλων των συνοριοφυλάκων, ώστε να υπάρξει εκ νέου αίσθημα ασφαλείας στους κατοίκους.
 «Το Πωγώνι, αλλά και γενικότερα η ακριτική Ήπειρος εκπέμπει S.O.S. Σε αυτή την κινητοποίηση θα πρέπει να είναι παρόντες όλοι οι Δήμοι που βρίσκονται στην συνοριογραμμή με την Αλβανία» σχολιάζουν κάτοικοι της περιοχής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πωγωνίου, για την κινητοποίηση στο Τελωνείο της Κακαβιάς, λεωφορεία του Δήμου θα αναχωρήσουν στις 10:30 το πρωί και θα ακολουθησουν τις διαδρομές:
• Από Τ.Κ. Κουκλιών- Παρακάλαμο- Σιταριά – Κρυονέρι-Κακαβιά,
• Από Τ.Κ. Κεφαλόβρυσου- Ωραιόκαστρο – Άγιο  Κοσμά –Βήσσανη- Δελβινάκι- Κακαβιά,
• Από  Τ.Κ. Αγίας Μαρίνας –Καστανή- Χαραυγή –Κτίσματα- Κακαβιά.