Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

«ΦΙΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΩΓΩΝΗΣΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ»: Απάντηση στον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Καψάλη, σχετικά με θέμα την έδρα του Δήμου

Δελβινάκι 20-05-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


   Όπως υποσχεθήκαμε, από την ίδρυση του Συνδέσμου μας, θα παρεμβαίνουμε στα δρώμενα του Πωγωνίου, όποτε και όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, γεγονός που βεβαιώνεται και από το καταστατικό μας. Για το λόγο αυτό προβαίνουμε στην κάτωθι ανακοίνωση :
1.     Οφείλουμε μια απάντηση στον κ. Καψάλη, Δήμαρχο Πωγωνίου, για όσα είπε στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στο Δελβινάκι με θέμα την συνέχιση της δίκης από το Δήμο Πωγωνίου, ως καθολικό διάδοχο του Δήμου Δελβινακίου με θέμα την έδρα του Δήμου Πωγωνίου, καθώς και για όσα ισχυρίζεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στους διάφορους διαδικτυακούς ιστότοπους.
Κύριε Καψάλη, είστε πολιτικά έκθετος έναντι των Πωγωνήσιων και ειδικότερα έναντι των Δελβινακιωτών γιατί δεν συνεχίζεται, όπως προεκλογικά υποσχεθήκατε, ως καθολικός διάδοχος του Δήμου Δελβινακίου, ως εκ του νόμου έχετε υποχρέωση, τη συζήτηση της αίτησης ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας του πρώην Δήμου Δελβινακίου με θέμα την έδρα του Δήμου Πωγωνίου. Με τον τρόπο αυτό καταργείτε μια δίκη, χωρίς απόφαση του αρμόδιου οργάνου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου και όχι η οικονομική επιτροπή και έτσι προβαίνετε σε παράβαση καθήκοντος.
Κύριε Καψάλη, μας είπατε στο Δελβινάκι ότι είστε περισσότερο Πωγωνήσιος απ’ ότι εμείς . Σας απαντάμε, λοιπόν, ότι ουδέποτε το χωριό σας, το Καλπάκι , από της ιδρύσεως του έως και σήμερα ήτανε Πωγώνι, άσχετα αν οι μικροκομματικές σκοπιμότητες το έκαναν έδρα μιας περιοχής που ποτέ δεν ήταν μέρος της. Εμείς κ. Καψάλη σας δεχόμαστε ως Δήμαρχο του Δήμου Πωγωνίου, αφού σας εξέλεξε ο λαός, ποτέ όμως σαν Πωγωνήσιο, γιατί απλά το Καλπάκι δεν ήταν ποτέ Πωγώνι .
2.     Η κατάργηση από το Δήμαρχο και την πλειοψηφία του, χωρίς καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της εορτής που γίνεται στο Χάνι του Δελβινακίου κάθε χρόνο, μιας εορτής που καθιερώθηκε από την τότε Δημοτική αρχή με  σκοπό και αγώνες, ώστε να εορτάζεται πανελληνίως ,μια εορτή που σήμανε την απαρχή του τέλους του Παγκοσμίου Πολέμου,  αποτελεί πράξη αλόγιστη και κατακριτέα. Μια τέτοια γιορτή, που αναδείκνυε την περιοχή μας και προέβαλλε τους εθνικούς αγώνες των κατοίκων της κατά του κατακτητή, μια γιορτή που έχουν τιμήσει με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί της εκάστοτε Κυβέρνησης, τα στελέχη των κομμάτων της εκάστοτε Αντιπολίτευσης, όλες οι Αρχές του Νομού και πλήθος συνδημοτών μας, δεν την καταργείς αλλά την αναβαθμίζεις .
Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο !!!!!!!!!!!
3.    Επίσης επισημαίνουμε στον κ. Καψάλη, ενόψει και του καλοκαιριού, ότι η καθαριότητα στα δημοτικά διαμερίσματα, με τον τρόπο που γίνεται σήμερα είναι εμφανώς προβληματική. Είναι κρίμα τόσα απορριμματοφόρα και τόσοι υπάλληλοι καθαριότητας από τους πρώην Δήμους που συνενώθηκαν να παραμένουν ανεκμετάλλευτα και ανενεργά, με αποτέλεσμα τα χωριά του Δήμου μας να μην έχουν την πρέπουσα καθαριότητα και να παρατηρούνται φαινόμενα δυσοσμίας, ρύπανσης του περιβάλλοντος και ακαλαισθησίας.
4.    Τονίζουμε ότι πρέπει να γίνει οργανωμένη Δημοτική Συγκοινωνία μεταξύ των χωριών, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι συνδημότες μας, καθώς ο Δήμος και αρκετά λεωφορεία διαθέτει και οδηγούς έχει .
5.    Τέλος θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια πρώτα σε αυτούς που είχανε την πρωτοβουλία και κατέθεσαν μελέτη δημιουργίας ανοιχτού Πανεπιστημίου στο Δελβινάκι και μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, που με ομόφωνη απόφαση του δέχτηκε την ως άνω εισήγηση . Ευελπιστούμε ότι και η Πολιτεία θα υιοθετήσει την πρόταση αυτή, αναβαθμίζοντας την περιοχή μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΝΘΟΣ 
6972885022