Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Συνελήφθησαν δύο νεαροί ημεδαποί για τέσσερις διαδοχικές κλοπές από εκκλησίες στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας και το Νεοχώρι Ιωαννίνων

Οι ίδιοι δράστες εμπλέκονται και σε κλοπή από φορτηγό αυτοκίνητο
Έκλεψαν και την κολυμπήθρα

Συνελήφθησαν χθες (19-05-2013) το πρωί στον Πολύλοφο Ιωαννίνων, ύστερα από συντονισμένες έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 31 και 20 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε τέσσερις κλοπές αντικειμένων από εκκλησίες και σε μία κλοπή από φορτηγό αυτοκίνητο, οι οποίες έγιναν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, την ίδια ημέρα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας αφαίρεσαν από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στην περιοχή Γαρδικίου Θεσπρωτίας, δύο μπαταρίες, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και αφού επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, αποχώρησαν από το σημείο.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας διέρρηξαν διαδοχικά, παραβιάζοντας τις κεντρικές εισόδους:
Τον Ιερό Ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Γαρδίκι, απ’ όπου αφαίρεσαν μία κολυμπήθρα.
Τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Γαρδίκι, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα μπρούτζινο μανουάλι και ένα θυμιατό.
Τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Γαρδίκι, απ’ όπου αφαίρεσαν έναν ασημένιο δίσκο και το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ από το παγκάρι.
Το παρεκκλήσι της Αγίας Σωτήρας στο Νεοχώρι Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαίρεσαν δύο μπρούτζινα μανουάλια και δύο μπρούτζινα κηροπήγια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες υποθέσεις συνεχίζονται.