Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Κάρολος Παπούλιας: «Πρέπει να κερδίσουμε αυτή τη σκληρή μάχη»

Ένα λυγμό για την υπερήφανη Ελλάδα, την Ελλάδα που μοχθεί και παρά τις δυσκολίες, ελπίζει, την Ελλάδα της Ηπείρου και του ακριτικού Πωγωνίου, περιελάμβανε το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για το φετινό Πάσχα.
Με λόγο που διακόπηκε από την συγκίνηση, ο Κάρολος Παπούλιας, σε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε ο ίδιος να κάνει και δεύτερη δήλωση στα μέσα ενημέρωσης, τόνισε ότι οι ελπίδες αυτής της Ελλάδας δεν πρέπει να διαψευστούν.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη στην δήλωση αυτή κατά την αποχώρησή του από το ακριτικό Φυλάκιο των Δρυμάδων, όπου τίμησε με την παρουσία του τους στρατιώτες και εκείνοι του επεφύλαξαν μια γνήσια, παραδοσιακή, λαϊκή γιορτή. Χαρακτήρισε μάλιστα «ανεπανάληπτες» τις στιγμές που έζησε, μαζί με τους στρατιώτες, τους εκπροσώπους της στρατιωτικής ηγεσίας, του δήμου Πωγωνίου, τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και τους άνδρες της προσωπικής του φρουράς.
 «Ζήσαμε και ζήσατε ωραίες στιγμές, εδώ στην ακριτική Ελλάδα, σε μια άλλη Ελλάδα. Σε μια Ελλάδα που πάσχει, που μοχθεί, που ελπίζει. Αυτή την Ελλάδα, δεν έχουμε δικαίωμα να τη διαψεύσουμε. Πρέπει να κερδίσουμε αυτή τη σκληρή μάχη. Ζήσαμε στιγμές ανεπανάληπτες», ανέφερε στην δήλωση του.
Ο κ. Παπούλιας, έφτασε στο ακριτικό φυλάκιο λίγα λεπτά μετά τις 12.30, από το χωριό τους, τους Φραγκάδες, όπου παρακολούθησε την Αναστάσιμη λειτουργία. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Στρατηγός Διοικητής του Α’ Σώματος Στρατού Γεώργιος Ντζιμάνης, ο Διοικητής της VIIIης Μεραρχίας Σπυρίδων Γκίζας, ο Διοικητής του Φυλακίου Δρυμάδων,ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ανδρ. Παπιγγιώτης και ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης.
Ευδιάθετος και χαρούμενος, τσούγκρισε αυγά με τους φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους στην επιμεθόριο και για αρκετή ώρα, ξεπερνώντας το πρόγραμμα που συνήθως τηρείται απόλυτα, απόλαυσε τα εδέσματα και τον παραδοσιακό οβελία, υπό τους παραδοσιακούς αλλά και λαϊκούς ήχους της στρατιωτικής μπάντας.
Κατά την προσέλευσή του,  υπογράμμισε στο μήνυμά του ότι ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα.
«Είναι μεγάλη μέρα σήμερα με ένα σημαντικό μήνυμα. Ο Ιησούς Χριστός κατέβηκε, λοιδορήθηκε, βασανίστηκε, σταυρώθηκε για να σώσει τον άνθρωπο, να σώσει όλους εμάς.
Και το μήνυμα είναι για εμάς, αυτή τη στιγμή να δείξουμε την υπομονή, το θάρρος και την ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε τα δικά μας πάθη. Ο ελληνικός λαός αξίζει κάτι περισσότερο. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη σε όλους» τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας.
Ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία της σοπράνο Άννας Παπαδοπούλου-Ντζιμάνη που τραγούδησε προς τιμήν του Προέδρου.
Λίγο πριν αποχωρήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χάρισε στους στρατιώτες του Φυλακίου από ένα βιβλίο και ένα αναμνηστικό μετάλλιο.