Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Άνεργους Νέους έως 29 ετών

Η Δράση απευθύνεται σε ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών εκ των οποίων:
 15.000 θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ
 20.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Τι  περιλαμβάνει:
 Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών σε οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες
 Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 500 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 5 μήνες.
 Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, που αφορούν α) στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών / δεξιοτήτων των καταρτιζομένων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, β) στη τοποθέτηση, παρακολούθηση και εποπτεία του καταρτιζόμενου από τον πάροχο κατάρτισης στην επιχείρηση πρακτικής άσκησης, μέσω του επόπτη Πρακτικής και γ) σε επιπρόσθετες υπηρεσίες για την μετατροπή της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου σε σύμβαση εργασίας και την τοποθέτηση του στην επιχείρηση πρακτικής
Η κατάρτιση θα παρασχεθεί από παρόχους κατάρτισης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων» της πρόσκλησης. Κάθε πάροχος κατάρτισης που έχει εγγραφεί στο Μητρώο Παρόχων, με αποκλειστική του ευθύνη επιμελείται τη σύνδεση (link) της ιστοσελίδας του, την οποία έχει δηλώσει στην αίτηση συμμετοχής στη δράση, με την ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr, ώστε να είναι διαθέσιμες, μέσω αυτής λοιπές πληροφορίες και ενημέρωση προς τους ωφελουμένους.
Κάθε άνεργος που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εφ’ όσον επιλεγεί βάσει των συγκεκριμένων κριτηρίων, θα εγγραφεί σε «Μητρώο Ωφελουμένων» και θα δικαιούται την «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας», η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να λάβει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρία και πρακτική).
Το φυσικό αντικείμενο των προγραμμάτων κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/09/2014.
Η υποβολή για την αίτηση συμμετοχής των ανέργων αρχίζει στις 15/04/2013 και λήγει στις 20/05/2013 στις 24.00.
Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των ωφελουμένων και των Παρόχων καθώς και η ενημέρωση για την υλοποίηση της Δράσης, θα πραγματοποιείται μέσω της ειδικής ιστοσελίδας www.voucher.gov.gr.
--------------------------------------------------------------------------------
Πληροφορίες - Στοιχεία επικοινωνίας
Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
Ηλεκτρονική διεύθυνση
Διεύθυνση
Κοραή 4, Αθήνα, 105 64
Τηλ
Call Center για τη Δράση : 800 11 44444 09.00-17.00 Δευτέρα - Παρασκευή
Ιστοσελίδα δημοσίευσης
Ιωάννινα:
Future Voice - Εργαστήριο Ελευθέρων σπουδών αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας
Ν. Ζέρβα 42Β Ιωάννινα Τ.26510 20777
Λ. Ελευθερίας 60Α Ελεούσα Ιωαννίνων Τ.26510 63855
www.voucher29.eu