Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για κλοπή από οικία στη Ραβενή Φιλιατών Θεσπρωτίας

Οι δράστες προσποιούμενοι τους μικροπωλητές κατάφεραν να αποσπάσουν, με την μέθοδο της απασχόλησης, κοσμήματα από ηλικιωμένη γυναίκα

Συνελήφθησαν, χθες (14-04-2013) το απόγευμα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο (2) ημεδαποί ROMA , ηλικίας 59 και 16 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 13:00΄το μεσημέρι, οι δύο δράστες μετέβησαν με ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στην οικία 76χρονης ημεδαπής στη Ραβενή Φιλιατών Θεσπρωτίας, προσποιούμενοι τους πλανόδιους μικροπωλητές.
Στη συνέχεια, ο ένας από τους δύο δράστες απασχολούσε την ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ ο δεύτερος εισήλθε στην οικία της και αφού ερεύνησε τους εσωτερικούς χώρους αφαίρεσε χρυσά κοσμήματα και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η παθούσα αντιλαμβανόμενη την σε βάρος της κλοπή, ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία και αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών που περιπολούσαν στην περιοχή, ενήργησαν ευρείες αναζητήσεις και κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο δράστες.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών Θεσπρωτίας ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των δραστών στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.