Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα σε διαφορετικές περιπτώσεις, δύο νεαροί ημεδαποί για ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν συνολικά 1.770,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, σε διαφορετικές περιπτώσεις δύο ημεδαποί, ηλικίας 32 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες (04-03-2013) αργά το βράδυ στην Ελεούσα Ιωαννίνων, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 32χρονος χρησιμοποιεί την οικία του ως σημείο απόκρυψης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε έρευνα σ’ αυτή, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
επτά (7) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (1.510,7) γραμμαρίων
το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ, ως προερχόμενο από πώληση ναρκωτικών ουσιών
Στην δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ στο πλαίσιο έλεγχων που πραγματοποιούσαν περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, εντόπισαν έναν 21χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε στην κατοχή του μία μεταλλική πτυσσόμενη ράβδο.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος κατείχε στο σπίτι του στην πόλη των Ιωαννίνων, ποσότητα κάνναβης βάρους (260,7) γραμμαρίων.
Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διασυνδέσεις και το εύρος των παράνομων συναλλαγών των δύο συλληφθέντων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.