Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ο Λευτέρης Μήλος (1966-1997), θρύλος του αλβανικού ποδοσφαίρου και πρώην παίκτης της Λάρισας και του Ηρακλή, τιμήθηκε στη γενέτειρα του στη Βόρειο Ήπειρο



Πλημύρισε από συγκίνηση
 και περηφάνια η Δερβιτσάνη
Φωτογραφίες και
 ρεπορτάζ του Παναγιώτη
 Μπάρκα από τα
 αποκαλυπτήρια προτομής
και εκδηλώσεις τιμής
 για τον Λευτέρη Μήλο
 στο Αργυρόκαστρο
 και τη Δερβιτσάνη

Πλημύρισε από συγκίνηση και περηφάνια η Δερβιτσάνη

  
Το Σάββατο, στις 09.03.2013 ζήσαμε μια εκδήλωση γεμάτη συγκινήσεις. Σπάνια το κινηματοθέατρο Αργυροκάστρου βίωνε μια τέτοια εκδήλωση. Αφιερώνονταν στο Θρύλο του Ποδοσφαίρου, τον Λευτέρη Μήλο. Πρωταγωνιστές της δεν ήταν οι διοργανωτές και ομιλητές αλλά η ζωντανή και ζωηρή παρουσία και αναβίωση στην αίθουσα του ποδοσφαιρικού ταλέντου, χαρακτήρα και μνήμη του αείμνηστου Μήλου, που ιόνιζε την ατμόσφαιρα ως διέγερση συναισθημάτων και βιωμάτων των διαχρονικών μας αξιών. Με τη δεύτερη ζωή του, την μνήμη μας, ο Τέρης τα έφερνε συμπυκνωμένα μέσα από την φευγαλέα σύντομη πρώτη ζωή του.

Ελλαδίτες, που ήρθαν να τον τιμήσουν από Λάρισα και Θεσσαλονίκη, Αλβανοί και Έλληνες πρώην συμπαίκτες, φίλοι και καλοθελητές, είχαν  φυλάξει λίγα δάκρυα για τη μέρα αυτή. Η μπάλα στα πόδια του Λευτέρη είχε ένα ειλικρινές, άφθαρτο και σημαντικό μήνυμα. Αγάπη, συνεργασία, σύμπραξη, υψηλούς στόχους, μέσα από επιμονή, επιμονή και δύναμη ψυχής.