Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Ημερίδα για αγροτικά θέματα την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11:00, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τοπικής Κοινότητας Κρυφοβού Δωδώνης


Δελτίο Τύπου
Δωδώνη 25 Ιανουαρίου 2013

        Με πρωτοβουλία  του  Πνευματικού  Κέντρου Δ. Δωδώνης  και με τη συνεργασία της Περιφέρειας  Ηπείρου και της Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.»  θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2013 , ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00, στο Συνεδριακό  Κέντρο της Τοπικής Κοινότητας Κρυφοβού Δωδώνης  ημερίδα, με θέματα:
-    Τις νέες επιχειρηματικές προοπτικές  αγροτών στον πρωτογενή φυτικό και ζωϊκό τομέα
-  Την ανάλυση του Αναπτυξιακού Ν. 3908/11 που αφορά τις οικονομικές επιδοτήσεις πρωτογενούς τομέα, μεταποίησης και τουρισμού.
-    Τη διαχείριση κτηνοτροφικής μονάδας αιγοπροβάτων - Υδατοκαλλιέργειες  και Ιχθυοκαλλιέργειες.
-    Τη Συμβουλευτική ενημέρωση και κατεύθυνση νέων αγροτών στον πρωτογενή τομέα και στα επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισής τους.
 Την ανάπτυξη των εισηγήσεων ανέλαβαν
     α) Ο  Καθηγητής του ΤΕΙ Άρτας, κ. Κανδρέλλης  Σωτήρης
     β) Οι οικονομολόγοι:  κ. Ζωνίδη-Κόκκινου Παναγιώτα (του Τμήματος Κινήτρων Περ/κής Ανάπτυξης)    και    κ.    Γιαννούση Πηνελόπη (του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επενδυτών)
    γ) Ο κ. Ανδρέου Φίλιππας, ειδικευμένος Κτηνίατρος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Ηπείρου 
    δ) Η κ. Σιαπλαούρα  Αικατερίνη, Γεωπόνος Περιφέρειας Ηπείρου  και
    ε) Ο κ. Παπαηλίας Γεράσιμος, Δντής Αναπτ/κής  Εταιρείας   «ΗΠΕΙΡΟΣ α.ε.»    και  ο κ.  Σταγκίκας Αριστοτέλης , Οικονομολόγος  της Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΗΠΕΙΡΟΣ  α.ε.»
Η ημερίδα θα κλείσει με : Ερωτήσεις – τοποθετήσεις συνέδρων
 Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας και σε συνδυασμό με τα οικονομικά προγράμματα που «τρέχουν»  να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας, «εν μέσω κρίσης». (Κυρίως στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στη μεταποίηση και τον τουρισμό)
  
Για περισσότερες πληροφορίες: κ. Γούσιας Δημ. Τηλ.: 6942712632