Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Super League: Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννενα 2-0

Με ένα γκολ του Τζιμπούρ και άλλο ένα του Αμπντούν, ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα 2-0.

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός με τους Πίνο, Γκρέκο, Τζιμπούρ έκλεισε τον ΠΑΣ Γιάννινα στα καρέ του, τον υποχρέωσε να αμύνεται μαζικά, με κύριο χαρακτηριστικό πως η ομάδα του Χριστόπουλου δεν απλωνόταν στο γήπεδο και προσπαθούσε σποραδικά απλά να οργανώσει κάποιες αντεπιθέσεις.
 Παρά το ασφυκτικό κλοιό όμως που είχε στήσει ο Ολυμπιακός γύρω από την περιοχή του Ταμπάση, οι ευκαιρίες που έκανε ξοδεύονταν με σχετική ευκολία με αποτέλεσμα να αρχίσει σταδιακά να κάνει την εμφάνισή του και ο εκνευρισμός στις τάξεις της ομάδας.
Τελικά όμως ανέλαβε δράση ο Τζιμπούρ και αφού πρώτα έχασε μια σπουδαία ευκαιρία, τελικά κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, έστω κι αν χρειάστηκε ένα λάθος του Ταμπάση για να βρει μπροστά του την μπάλα.
Στην επανάληψη, ουσιαστικά δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και να δημιουργεί, αλλά με τον ΠΑΣ Γιάννινα να γίνεται εξαιρετικά ανταγωνιστικός και να έχει κάποιες καλές στιγμές στις αντεπιθέσεις του. Το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πετύχει και κάποιο γκολ, οφείλεται στο γεγονός ότι οι αμυντικοί του Ολυμπιακού στάθηκαν στο ύψος τους, αλλά και στο ότι οι παίκτες του Χριστόπουλου ήταν άστοχοι στις τελικές τους προσπάθειες.
Ο Ολυμπιακός έφτασε και σε δεύτερο γκολ με τον Αμπντούν, που συνδυάστηκε άψογα με τον Ιμπαγάσα και πλάσαρε σωστά και κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε και ο αγώνας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αντώνης Νικοπολίδης): Μέγιερι, Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Γκρέκο (65΄ Ιμπαγάσα), Μανιάτης, Μασάντο, Πίνο (72΄ Μήτρογλου), Αμπντούν (77΄ Φετφατζίδης), Τζιμπούρ.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης, Λίλα, Οικονόμου (55΄ Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς, Βίλα (81΄ Γιάκος), Γεωργίου (72΄ Νικλητσιώτης), Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης.