Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Σε εξέλιξη η πρωτοβουλία «Epirus Friendly Shopping»

Στην στήριξη των τοπικών αγορών της Ηπείρου, αλλά και των καταναλωτών στοχεύει η πρωτοβουλία «Epirus Friendly Shopping» που από κοινού υλοποιούν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, η...Ο.Ε.Β.Ε. Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Οδυσσέας Πότσης, από κοινού με τον Αντιδήμαρχο Ιωαννίνων κ. Ν. Γκόλα, τον πρόεδρο της Ο.Ε.Β.Ε. Ιωαννίνων κ. Σ. Χορέβα, και τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ι. Μήτση, υπογράμμισε πως η πρωτοβουλία στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή των επιχειρηματιών. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, θα αναρτούν το ειδικό σήμα του «Epirus Friendly Shopping» με το ποσοστό έκπτωσης και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που αφορά. Παράλληλα, σχετικές πληροφορίες θα υπάρχουν στην υπό κατασκευή ιστοσελίδα, προς ενημέρωση όλων των καταναλωτών, σημείωσε ο κ. Πότσης.
«Είναι εθελοντική η συμμετοχή και ο ίδιος ο επιχειρηματίας κρίνει αν θα συμμετέχει με μία ημέρα ή με ένα πιο διευρυμένο πρόγραμμα, αλλά και το ποσοστό της έκπτωσης. Εμείς δεν παρεμβαίνουμε σε καμιά τιμολογιακή πολιτική, σε καμία προθεσμία. Οι ίδιοι θα κρίνουν. Όμως, να απευθύνουμε ένα κάλεσμα και προς τους καταναλωτές να προτιμήσουν αυτές τις επιχειρήσεις που θα ανταποκριθούν σε αυτό το προσκλητήριο, ώστε μαζί να έχουμε τη μέγιστη ωφέλεια»
Στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου είναι η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων. Ο κ. Πότσης ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθούν σχετικές συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς την Τετάρτη στην Π.Ε. Άρτας, την Πέμπτη στην Π.Ε. Πρέβεζας και την Παρασκευή στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.