Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Απάντηση σε δελτίο τύπου της παράταξης του κ. Ντόντη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με έκπληξη διαβάσαμε το Δελτίο Τύπου της παράταξης του κ. Ντόντη για την διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2012». Χωρίς καμία συνεννόηση, πίστεψε ότι άδραξε τη μεγάλη ευκαιρία να κατακεραυνώσει τη δημοτική αρχή.
Αν πριν φορέσει τη φουστανέλα και ζωστεί τα φυσεκλίκια έτοιμος να σαλπίσει τον Παιάνα του νέου ανένδοτου και θέλοντας όπως λέει να σφυρηλατήσει το πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας επικοινωνούμε πρώτα με τη Δημοτική Αρχή θα είχε διαπιστώσει ότι εκ παραδρομής και μόνο δημοσιεύτηκε ένα προσχέδιο το οποίο απεσύρθη γιατί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι σαφής. Οι επιχειρήσεις που προς τιμήν τους οικονομικά στηρίζουν με μεγάλα ποσά τις εκδηλώσεις θεωρούνται χορηγοί και αυτό ισχύει τελικά.
Βιάζεται ο κ. Ντόντης ή σκόπιμα δημιουργεί εντυπώσεις;
Τόσο πολύ ενδιαφέρεται για τα φετινά «ΚΑΛΠΑΚΙΑ» ώστε η παράταξη του και ό ίδιος να ζητήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο έγγραφα και με εισήγηση τους να μη γίνει φέτος η αναπαράσταση και τα χρήματα που θα ξοδευτούν για την εκδήλωση να δοθούν στην 8η Μεραρχία και στον Διοικητή του Ο.Γ.Α.;
Μην σας εκπλήσσει η πρόταση!
Αυτό που επί χρόνια έστησε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Καψάλης και που ανέδειξε στο πανελλήνιο την περιοχή και την ιστορία της, να το υποβαθμίσουμε και να το καταργήσουμε δήθεν στο όνομα της κρίσης.
Αν τώρα με τις εθνικές κορόνες και τις μεγαλοστομίες προσπαθεί να καλυφθεί καλύτερα αντί να νουθετεί ας περιέλθει ο ίδιος σε βαθιά περισυλλογή και με ταπεινοφροσύνη να συνεργαστεί για το καλό του τόπου.
Για να μπορεί κάποιος να καλεί σε αντίσταση, να οικειοποιείται τη εθνική υπερηφάνεια και την αντίδραση στον εξευτελισμό, όπως λέει, ας φροντίσει να τηρήσει τον αυτοσεβασμό και το σεβασμό στους θεσμούς και την ιστορία.
Εθνική ταπείνωση είναι η κατάργηση της μνήμης και της θύμησης όπως ζήτησε φέτος ο ίδιος.
Τέλος ας σκεφτεί ποιος γέννησε το αυγό του φιδιού τόσα χρόνια και την ευθύνη που έχει ο καθένας μας και ο ίδιος φυσικά που υπηρέτησε πιστά το σύστημα που γέννησε το αυγό και μάλιστα από κορυφαίες θέσεις.
Με τη ρητορική και τις βαρύγδουπες εκφράσεις δεν μπορεί να βγει από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ και να ξεκινήσει άσπιλος τον νέο ανένδοτο. Αυτή η πρακτική δεν είναι ανένδοτος αλλά ανέκδοτο.
Οι νεκροί ρωτούν αν δικαιώθηκε ο αγώνας και η θυσία τους και αν μπορούσαν θα απαιτούσαν σοβαρότητα, ευθύνη και αυτοκριτική για όσους θέλουν ή νομίζουν ότι μπορούν να γίνουν μπροστάρηδες στους αγώνες.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ


Υ.Γ.: Είναι η τελευταία φορά που απαντάμε στα γραφόμενα του κ. Ντόντη και δεν τον ακολουθούμε σε τέτοιου είδους και ύφους ανακοινώσεις.
Εμείς δουλεύουμε καθημερινά.
Εκείνος θέλει να βρίσκεται στην επικαιρότητα και στέλνει δελτία τύπου νομίζοντας ότι δημιουργεί εντυπώσεις.