Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Δημοτική Παράταξη «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: Δελτίο τύπου για τις εορταστικές εκδηλώσεις «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2012»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δολιανά 17-10-2012


Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί σταθμό στην πορεία του Ελληνικού Έθνους και κατέχει περίοπτη θέση στο βάθρο της συλλογικής μας μνήμης.Η Ελλάδα του σήμερα καλείται να αξιοποιήσει τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες και να σφυρηλατήσει την εθνική ενότητα και ομοψυχία.
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Πωγωνίου για την 28η Οκτωβρίου , έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
*Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας για τον Δήμο Πωγωνίου να αποσαφηνίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που να επιτρέπει τα δημοσιευθέντα. Έγιναν όλα με αυθαιρεσία της Δημοτικής αρχής και την καταγγέλλουμε απερίφραστα.
*Ελπίζουμε ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι και εν αγνοία των συνδιοργανωτών που εμφανίζονται στο φυλλάδιο του Δήμου Πωγωνίου.Τους καλούμε να αποσαφηνίσουν την θέση τους άμεσα και δημόσια.
*Αν όμως εν γνώσει τους και με την έγκρισή τους εκδόθηκε το φυλλάδιο του προγράμματος τότε τους εγκαλούμε να μας απαντήσουν δημόσια :
-Από πότε στους συνδιοργανωτές των Εθνικών Εορτών συμπεριλαμβάνονται και οι Ιδιωτικές Επιχειρήσεις;
-Aπό πότε λογίζονται οι Επιχειρηματίες Κρατικοί η και κοινωνικοί φορείς ;
-Από πότε η Περιφέρεια Ηπείρου και η ΠΕΔ Ηπείρου εξισώνουν τον ρόλο τους με ιδιώτες ;
-Από πότε η VIII Μεραρχία συνδιοργανώνει με επιχειρηματίες επιμνημόσυνες δεήσεις και προσκλητήρια νεκρών;
Όποιος διατηρεί ακόμη ίχνος αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας ,όποιος δεν ανέχεται τον Εθνικό εξευτελισμό και δεν θέλει να γίνει συνένοχος στην Εθνική ταπείνωση , όποιος δεν θέλει να ζήσει την πιθανότητα συνδιοργάνωσης των Ελευθέριων των Ιωαννίνων η της 25ης Μαρτίου με την SIEMENS πρέπει να αντιδράσει τώρα . Τώρα θέλει σπάσιμο το αυγό του φιδιού.
Τώρα πρέπει να ανακαλέσουν οι ανευθυνουπεύθυνοι τα κατάπτυστα φυλλάδια και να συνέλθουν , να μην διοργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις όπως λένε αλλά εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης με την πρέπουσα ταπεινοφροσύνη και περισυλλογή.
Και θεωρούμε πολύ επίκαιρο να παραθέσουμε εδώ τμήμα της ανακοίνωσης του ραδιοφωνικού σταθμού Αθηνών στις 27 Απριλιου 1941:

«Έλληνες κρατείστε ψηλά τις καρδιές.
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελληνικός. Θα είναι γερμανικός και θα μεταδίδει ψέματα. Έλληνες, μη τον ακούτε. Ο πόλεμος συνεχίζεται και θα συνεχισθεί μέχρι της τελικής μας νίκης. Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων».

Ο επικεφαλής της παράταξης και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης: Ντόντης Γιάννης.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αλεξίου Γιώργος, Καραγιώργος Γιάννης, Μεντής Χαράλαμπος, Κολιάκης Δημήτρης, Σώτος Γιάννης, Τόπουλος Βασίλης.