Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

«ΟΧΙ» στην κατάργηση άλλων Αστυνομικών Τμημάτων στην Ήπειρο!

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Θα μείνουν οι μισές μονάδες στη χώρα…


 Ένας νέος κύκλος συζητήσεων και προτάσεων για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας αναμένεται να ξεκινήσει, μετά τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, ότι «θα προτείνουμε την πλήρη αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. με μείωση σχεδόν κατά 50% του συνόλου των οργανικών μονάδων».
Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι θα μειωθούν στο μισό τα αστυνομικά τμήματα, όχι για λόγους οικονομίας αυτή τη φορά, αλλά για …καλύτερη αστυνόμευση, σύμφωνα με τον υπουργό.
Μιλώντας στην «Καθημερινή», ο κ. Δένδιας δεν ανέλυσε πλήρως το σκεπτικό για την παραπάνω πρόταση (δεν είπε δηλαδή σε ποιες περιοχές θα καταργηθούν τα αστυνομικά τμήματα), όμως αρκέστηκε να πει ότι η Αστυνομία των 55.000 ατόμων είναι πολυτέλεια. «Μια ορθά οργανωμένη και εφοδιασμένη με τα κατάλληλα μέσα Αστυνομία 40.000 έως 42.000 ατόμων είναι απολύτως επαρκής» σημείωσε.
Στην Ήπειρο…
Πάντως, είναι αναγκαίο η Κυβέρνηση να λάβει πολύ σοβαρά υπ΄ όψιν της, ότι δεν μπορεί άκριτα –όπως έγινε στο παρελθόν επί ΠΑΣΟΚ- να καταργηθούν αστυνομικά τμήματα κ.α. μονάδες από μια περιοχή σαν την Ήπειρο, που δυστυχώς έχει καταστεί «σταυροδρόμι» του εγκλήματος.
Για την ακρίβεια, όχι μόνο δεν πρέπει να «κοπούν» αστυνομικά τμήματα από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, αλλά το αντίθετο, πρέπει να ενισχυθεί κυρίως το ακριτικό τόξο Φιλιατών- Πωγωνίου- Κόνιτσας, που αποτελεί πύλη εισόδου κάθε λογής παρανόμων.
Ήδη τα περιστατικά διακινήσεων ναρκωτικών, λαθρομεταναστών κ.α. είναι καθημερινά, με τους παρανόμους να… αλωνίζουν τα ορεινά της Ηπείρου, αφού η φύλαξη (είτε η αστυνόμευση, είτε η συνοριοφύλαξη) είναι ελλιπής, λόγω των προηγούμενων περικοπών. «Αν και τώρα μειωθούν τα αστυνομικά τμήματα και ερημώσει εντελώς η ορεινή Ήπειρος, τότε στο εξής οι παράνομοι θα… στρατοπεδεύουν ανενόχλητοι έξω από τα Γιάννινα» λένε χαρακτηριστικά συμπολίτες.
***
Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, βασικό ζητούμενο είναι η αποτελεσματικότητα του Σώματος της Αστυνομίας. «Βρισκόμαστε σε διαδικασία αναζήτησης τεχνογνωσίας στο εξωτερικό. Χρειαζόμαστε ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει» σημείωσε.

ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr