Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη

Συνάντηση με τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα Ντάνιελ Μπ. Σμιθ, που επισκέπτεται την Ήπειρο, είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης, παρουσία και της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τ. Καλογιάννη, ενημέρωσε τον Αμερικανό Πρέσβη για τοπικά ζητήματα, ενώ συζητήθηκαν οι δυνατότητες μελλοντικών συνεργασιών ανάμεσα στην Ήπειρο και τις ΗΠΑ.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Καχριμάνης δήλωσε τα εξής:
«Είναι μεγάλη τιμή που σήμερα ο Αμερικανός Πρέσβης επισκέφτηκε την πρωτεύουσα της Ηπείρου και την έδρα της Περιφέρειας. Ανταλλάξαμε διάφορες απόψεις και είδα ότι είναι ενημερωμένος πλήρως για την περιοχή μας από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη γιατί ο Πρέσβης της μεγαλύτερης χώρας του πλανήτη ήξερε τόσα πολλά για την μικρή Περιφέρειά μας, την Ήπειρο».
Μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός Πρέσβης Ντανιέλ Μπ. Σμιθ ανέφερε:
«Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σε αυτή την όμορφη πόλη, σε αυτή την υπέροχη περιφέρεια της Ελλάδας. Είναι ένα κομμάτι της χώρας που συνέβαλλε σημαντικά στην ελληνική ιστορία και στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Πολλοί Αμερικανοί έχουν προγόνους που κατάγονται από την Ήπειρο και έχουν στενές σχέσεις με την περιοχή μέχρι σήμερα. Με τον Περιφερειάρχη συζητήσαμε για τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής και τα σχέδια που έχει για την Ήπειρο, και βρήκαμε πληροφορίες ελπιδοφόρες για το ενδεχόμενο μελλοντικών συνεργασιών. Θα κάνω ότι μπορώ προκειμένου να ενθαρρύνω όσο το δυνατόν περισσότερους Αμερικανούς να επισκεφτούν την περιοχή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την φιλοξενία και τη γενναιοδωρία του».
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου δώρισε στον Αμερικανό Πρέσβη και την σύζυγό του Νταϊάνα Σμιθ, που τον συνόδευε, ένα λεύκωμα και βιβλία σχετικά με την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό της Ηπείρου.