Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Εθελοντές Ιατροί και Νοσηλευτές βρέθηκαν κοντά στα παιδιά του Δήμου Πωγωνίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Από τα Σύνορα της Ηπείρου στην Ακριτική Γαύδο
Σε Σύμπραξη με τον ΓΕΕΘΑ - ΓΕΝ
 Η Μ.Κ.Ο. των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής / Ιατρικής – Ανοιχτή Αγκαλιά

Οδοιπορικό
Σε διάστημα λίγων μόνο ημερών κλιμάκιο Εθελοντών    Ιατρών και Νοσηλευτών ολοκλήρωσε με επιτυχία τους δυο αυτούς προορισμούς, από την Ήπειρο στη Γαύδο. Αγκάλιασε κυριολεκτικά ΟΛΟΥΣ αυτούς τους κατοίκους τους δυο αντίθετους προορισμούς, κλείνοντας τον Πρώτο Κύκλο του Προγράμματος  «Υποστηρίζουμε τη Ζωή 2012»
Ήπειρος: Τέταρτη Εκστρατεία, από τις 3 έως 10 Ιουνίου 2012. Οι Εθελοντές Ιατροί και Νοσηλευτές βρέθηκαν κοντά στα Παιδιά της Ηπείρου αφού κύριος στόχος μας ήταν αυτά.   (Για ΟΛΟΥΣ εμάς,  τα Παιδιά αποτελούν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας).
Εφαλτήριο το Δελβινάκι. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε επίσης το Καλπάκι, την Πωγώνιανη, το Κεβαλόβρυσο και τον Παρακάλαμο.
Οι εκτεταμένες εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στα Σχολεία και στα Κέντρα Υγείας κι όπου χρειάσθηκε.
Η Ομάδα στόχου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού εξετάσθηκαν – όχι μόνο τα Παιδιά αυτών των περιοχών – αλλά και  από άλλες περιοχές, όπως παιδιά τα οποία φιλοξενούνται σε Ιδρύματα.
Η υποστήριξη των Εκπαιδευτικών Λειτουργών και των Λειτουργών Υγείας ήταν αμέριστη, γι’ αυτό είχαμε θετικά αποτελέσματα. Ξεπεράσαμε τις 1.300 Ιατρικές Πράξεις.
Η υποδοχή, η φιλοξενία και η υποστήριξη που μας επιφύλαξαν οι Τοπικές Αρχές και οι Κάτοικοι ήταν πραγματικά Συγκινητική . Τους Ευχαριστούμε θερμά ΟΛΟΥΣ!!!
Καταγράψαμε κάποιες ανάγκες και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στο μέτρο του δυνατού.
Σίγουρα, όμως, αυτό το ταξίδι θα έχει γυρισμό.
Λίγες μόλις ημέρες μετά, από τις 21 έως 24 Ιουνίου 2012, το κλιμάκιο βρέθηκε στην άλλη άκρη, την ακριτική Γαύδο σε σύμπραξη πάντα με το Γ.Ε.Ν.
Η Ομάδα άνοιξε πανιά για την Γαύδο. Βρεθήκαμε ξημερώματα στο Νησί. Αποβιβαστήκαμε και ξεκίνησε, σχεδόν αμέσως, η δουλεία.
Οι Εθελοντές Ιατροί και Νοσηλευτές προσέφεραν και πάλι με Αγάπη τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους της Γαύδου στην εσχατιά της Ελλάδος.
Ζωγραφισμένη η μοναξιά και η ανασφάλεια στα πρόσωπα των ανθρώπων του Νησιού. Μια μικρή νότα ΧΑΡΑΣ τα λιγοστά Παιδιά.
Εμείς, θέλουμε να τα ευχαριστήσουμε για τις ευχές τους και για την φιλοξενία τους. ΑΞΙΖΟΥΝ την έμπρακτη προσοχή ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!