Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ανατίθεται η μελέτη για την κατασκευή μονάδας Α.Σ.Α. στην Ήπειρο

Ένα ακόμη βήμα για την προώθηση του έργου κατασκευής μονάδας Α.Σ.Α. στην Ήπειρο έγινε σήμερα. Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης, προϋπολογισμού 445.840,03 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Το μελετητικό σχήμα που αναλαμβάνει την εκπόνηση της μελέτης είναι η σύμπραξη μελετητών (ΕΠΤΑ Α.Ε. ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ- ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.- ENVIROPLAN A.E.- ΕNVIC ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΏΝ ΈΡΓΩΝ- ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ-ΛΩΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ- ΔΕΡΕΚΑΣ ΝΙΚ. ΤΟΥ ΣΠΥΡ.). Βελτιώσεις στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο

Βελτιώσεις των ασφαλτοταπήτων σε διάφορα σημεία του Εθνικού Οδικού Δικτύου θα γίνουν στο αμέσως χρονικό διάστημα. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε την ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ και ΣΙΑ Ο.Ε.», ως ανάδοχο του έργου, που έχει προϋπολογισμό 250.000 ευρώ.
Κατασκευή δρόμου πρόσβασης προς το ΧΥΤΑ Ελληνικού
Τον ανάδοχο του έργου για την βελτίωση του δρόμου πρόσβασης προς το ΧΥΤΑ Ελληνικού ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρεια. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.500.000 ευρώ και ανάδοχος αναδείχτηκε η «ΤΡΙΠΥΛΟΣ ΑΤΕΒΕ».
Έργα ύδρευσης στην Π.Ε. Ιωαννίνων
Τον ανάδοχο του έργου «βελτίωση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Τζουμέρκων», ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Το έργο, προϋπολογισμού 682.000 ευρώ, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και ανάδοχος αναδείχτηκε η «ΚΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.».
Επίσης η Περιφέρεια Ηπείρου, με απόφαση της Ο.Ε., θα διαθέσει το ποσό των 17.390, 73 ευρώ για την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων Πλατανιάς, Μοιυζακαίων και Δροσοχωρίου του Δήμου Ιωαννιτών.
Βελτίωση του δρόμου Αθαμάνιο - Θεοδώριανα Π.Ε. Άρτας
Τη δημοπράτηση του έργου για τη βελτίωση - ασφαλτόστρωση του δρόμου Αθαμάνιο - Θεοδώριανα (β΄ φάση), με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή.
Εγκρίσεις για έργα στην Π.Ε. Πρέβεζας
Έξι έργα προωθούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, μετά από αποφάσεις που έλαβε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή. Για δύο από αυτά αναδείχτηκαν ανάδοχοι και τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες. Πρόκειται για την αποκατάσταση ζημιών στην 7η επαρχιακή οδό, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ, για το οποίο αναδείχτηκε ανάδοχος η Β. ΑΗΔΟΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. και για την προσθήκη αίθουσας για τις ανάγκες του ΟΚΑΝΑ Πρέβεζας, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, για το οποίο αναδείχτηκε ανάδοχος ο ο Ε.Δ.Ε. Ευάγγελος Γιαννουλάτος. Τα άλλα τέσσερα έργα, για τα οποία εγκρίθηκε η δημοπράτησή τους, είναι τα εξής: * Συντήρηση - διαγράμμιση τμήματος διασταύρωσης προς Ζερβό - όρια Δ.Δ. Παππαδατών της οδού Θεσπρωτικού - Παππαδατών - Μελιανών, προυπολογισμού 30.000 ευρώ. * Σήμανση - στηθαία ασφαλείας επαρχιακού και βασικού οδικού δικτύου Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. * Αντιπλημμυρικά έργα επί της 10ης επαρχιακής Οδού Δ.Δ. Τύριας- Λιθορριπές προστασίας Λούρου ποταμού στο Δ.Δ. Κλεισούρας Δήμου Ζηρού, προϋπολογισμού 57.000 ευρώ. * Εργασίες καθαρισμού ρέματος Καρυδά - κατασκευή τεχνικών, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.
Ένταξη έργων στην Π.Ε. Θεσπρωτίας στο πρόγραμμα Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας
Δεκτό έκανε αίτημα που είχε υποβάλει στις 11 Απριλίου 2012 η Περιφέρεια Ηπείρου ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θάνος Μωραϊτης, και ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ -030), δύο έργα που αφορούν την Π.Ε. Θεσπρωτίας. Το πρώτο αφορά τη βελτίωση λειτουργίας του ΧΥΤΑ Κορύτιανης με πίστωση 150.000 ευρώ και την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού Ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου με πίστωση 500.000 ευρώ.