Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΛΙΑΜΑΝΗΣ: Συναντήσεις σε Παρακάλαμο, Καλπάκι και Ασφάκα

Προτάσεις για τη αναζωογόνηση της υπαίθρου και την δημιουργία προοπτικής για την αγροτική αναγέννηση κατέθεσε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Τσιαλιαμάνης στις επαφές που είχε με κατοίκους του Παρακαλάμου, του Καλπακίου και της Ασφάκας στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας.
Η ανεργία και η συρρίκνωση της απασχόλησης σε συνδυασμό με την λαθρομετανάστευση και την αύξηση της εγκληματικότητας αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα της υπαίθρου και των συγκεκριμένων περιοχών, όπως διαπιστώθηκε στην συζήτηση που είχε με τους κατοίκους.
Η πορεία ανάκαμψης μπορεί να έρθει μόνο μέσα από αναπτυξιακές παρεμβάσεις με στόχο την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής”, σημείωσε ο κ. Τσιαλιαμάνης, σημειώνοντας πως για παράδειγμα στον κάμπο της Λαψίστας καλλιεργείται μόλις το 1/3 των εκτάσεων.
Οι προτάσεις που κατέθεσε ο υποψήφιος βουλευτής επικεντρώνονται:
* στην δημιουργία τράπεζας γης με ευθύνη του ΤΟΕΒ Λαψίστας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κατακερματισμένων εκτάσεων που δεν έλυσε ο αναδασμός που έγινε στο παρελθόν
* στην βελτίωση των υποδομών άρδευσης, ύδρευσης και αποχέτευσης, για την διευκόλυνση της παραγωγής αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος
* στην επιμόρφωση των υφιστάμενων και νέων αγροτών από εξειδικευμένους επιστήμονες για νέες μεθόδους καλλιέργειας και αποδοτικά είδη καλλιεργειών, και τέλος
* στην δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στην παραμεθόριο, με όρους και προϋποθέσεις που δεν θα στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των ντόπιων επιχειρήσεων.
Απαραίτητη επίσης κρίνεται η αύξηση της αστυνόμευσης της περιοχής για την αντιμετώπιση της ολοένα και αυξανόμενης εγκληματικότητας που στρέφεται κατά της ζωής και περιουσίας των κατοίκων.