Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: "Κανονικά οι πανελλαδικές και τα βιβλία στα σχολεία"

Ο υπουργός παιδείας, κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, έδωσε σήμερα τις διαβεβαιώσεις ότι μέχρι τις 30 Απριλίου θα είναι έτοιμα τα τετράδια των πανελλαδικών, ώστε να διεξαχθούν ομαλά , οι εξετάσεις, αλλά και ότι βιβλία θα φθάσουν εγκαίρως σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια για την επόμενη σχολική χρονιά.
Συγκεκριμένα, ο νέος υπουργός Παιδείας δε δίστασε να παραδεχτεί, ότι δεν γνώριζε ότι χωρίς τα τετράδια δεν μπορούν διεξαχθούν οι πανελλαδικές Εξετάσεις.
Όταν κατάλαβε, άρχισε τις πιέσεις και δεσμεύτηκε, ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα παραδοθούν τα τετράδια, που όπως αποκάλυψε στοίχισαν στο υπουργείο 156.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαμπινιώτη, με την ανάληψη των καθηκόντων του, η πρώτη του προτεραιότητα ήταν τα σχολικά βιβλία μετά το φιάσκο της προηγούμενη σχολικής χρονιάς. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:
"Έχοντας τρομοκρατηθεί απ΄αυτό που συνέβη κατά το τρέχον σχολικό έτος προσωπικά ρώτησα 76 φορές πότε θα είναι έτοιμα τα βιβλία. Οι διαβεβαιώσεις που έλαβα είναι, ότι τα σχολικά βιβλία του Γυμνασίου και Λυκείου θα είναι στα σχολεία στις 10 Ιουλίου και για τα Δημοτικά το αργότερο στις 20 Αυγούστου", είπε ο υπουργός Παιδείας.