Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη από την τραγωδία της Πάργας

Στον τόπο όπου βρέθηκαν οι τρεις νεκροί ο Ιατροδικαστής


Στον τόπο της τραγωδίας, όπου εντοπίστηκαν οι τρεις νεκροί λαθρομετανάστες βρίσκεται εδώ και μία ώρα περίπου ο καθηγητής ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.
Το σημείο, κοντά στη διασταύρωση της Πάργας φυλάσσεται από το απόγευμα της Δευτέρας από αστυνομικές δυνάμεις.
Ο θάνατος των τριών νεαρών ανδρών, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, προήλθε πριν από πέντε ημέρες και πιθανόν οφείλεται σε ασφυξία.
Πρόκειται για ένα δράμα που προκάλεσαν σύγχρονοι δουλέμποροι, οι οποίοι δρουν στην περιοχή εμπορευόμενοι όνειρα, ελπίδες, ζωές.
Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν το συμβάν είχε καταγγελθεί από άλλους λαθρομετανάστες με τηλεφώνημα στο κέντρο της Αστυνομίας. Η αναφορά του χώρου ήταν λανθασμένη καθώς είχαν μιλήσει για παράλια της Θεσπρωτίας.
Τα τρία πτώματα εντόπισε τυχαία διερχόμενος οδηγός, ο οποίος σταμάτησε στην άκρη του δρόμου. Πίσω από τους θάμνους και τα δέντρα αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα.
Τα πρόσωπά τους ήταν καλυμμένα με πανί, όπως προβλέπει το μουσουλμανικό τελετουργικό.
Πρόκειται για μία τραγωδία που δεν έχει προηγούμενο καθώς οι τρεις νεαροί που είχαν πληρώσει ακριβά το όνειρο για καλύτερη ζωή και το ταξίδι προς την Ιταλία, πέθαναν στοιβαγμένοι σε κάποιο φορτηγό και ο δουλέμπορος δεν δίστασε να τους πετάξει κυριολεκτικά στο δρόμο, γεγονός που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη τόσο στην Πάργα όσο και σε όλη την Ήπειρο.

ΠΗΓΗ: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/11097-2012-02-07-09-35-57.html