Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση για συμμετοχή του Δήμου στη Γενική απεργία της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Προς : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Καλπάκι 6 Φεβρουαρίου 2012

Κύριε Πρόεδρε προτείνω τη λήψη απόφασης για συμμετοχή του Δήμου στη Γενική απεργία της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου 2012 , και θέτω προς ψήφιση το παρακάτω κείμενο.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 7/2/2012
Οι δραματικές περικοπές μισθών και συντάξεων , η ανεργία, οι εφεδρείες , οι απολύσεις και η φοροεπιδρομή διαλύουν τον κοινωνικό ιστό , χωρίς ταυτόχρονα να λύνουν κανένα πρόβλημα της οικονομίας, της ύφεσης, και του χρέους της χώρας μας.
Τα μέτρα που λαμβάνονται οδηγούν το λαό σε μακροχρόνια φτώχεια, και εξαθλίωση.
Οι μισθοί και οι συντάξεις μετατρέπονται σε χαρτζιλίκι , ενώ το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων φέρνει πιο κοντά τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.
Αυτό που συμβαίνει δεν είναι διαπραγμάτευση.
Πρόκειται για κοινό εκβιασμό ενός ολόκληρου λαού.
Δεν μπορούμε να τον αποδεχθούμε . Πρόκειται για ακόμα ένα σχέδιο λεηλασίας της χώρας και εκχώρησης της κυριαρχίας της στην ευρωπαϊκή τραπεζοκρατία και στη διεθνή τοκογλυφία.
Τώρα είναι η ώρα της αντίστασης και της αλληλεγγύης.
Να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για την κρίση.
Όσοι μας οδήγησαν ως εδώ να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό.
Για να περιφρουρήσουμε από κοινού τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, Για να περισώσουμε την κυριαρχία και τον πλούτο της χώρας , Για να προστατεύσουμε τα δημόσια αγαθά και τις κοινωνικές υπηρεσίες , Για να ανταποκριθούμε στον ρόλο μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και να αντισταθούμε στην υποβάθμιση και στην οπισθοδρόμηση που μας επιβάλλουν με υποκλοπή πόρων , και με σαρωτική απομάκρυνση υπηρεσιών , οφείλουμε να στηρίξουμε τους κοινωνικούς αγώνες των εργαζομένων.
Ο Δήμος Πωγωνίου να συμμετέχει στη Γενική απεργία των σωματείων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στις 7 Φεβρουαρίου 2012.
Την Τρίτη να μην λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου και θα παραμείνει κλειστό το Δημαρχείο.


ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΜΕΝΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΣΩΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


Το ανωτέρω κείμενο τέθηκε σε ψηφοφορία και καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία καθώς το υπερψήφισαν μόνον ο επικεφαλής και οι 6 Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»


 ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ