Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΠΕΡΔΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Σύλληψη τριών ημεδαπών για απόπειρα κλοπής σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας

Συνελήφθησαν χθες (06-02-2012) το απόγευμα στην Πέρδικα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πέρδικας, τρεις (3) ημεδαποί Ρομά (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), ηλικίας 20, 30 και 41 ετών αντίστοιχα, για απόπειρα κλοπής. Ειδικότερα, οι τρεις ημεδαποί Ρομά, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν χθες (06-02-2012) το μεσημέρι στην οικία 84χρονης στην Πέρδικα, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης προσπάθησαν να της αφαιρέσουν το πορτοφόλι, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από την ίδια και τράπηκαν σε φυγή με φορτηγό αυτοκίνητο.
Μετά από αστυνομικές έρευνες και αναζητήσεις, οι δράστες εντοπίσθηκαν στην Πέρδικα και συνελήφθησαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου απευθύνει στους πολίτες τις,
και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, τις παρακάτω συμβουλές –οδηγίες:
Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.
Μη πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας προσεγγίζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών είτε ως «δήθεν» απεσταλμένοι συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, πληρωμή ασφαλιστηρίων συμβολαίων, αγορά ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λπ., για λογαριασμό «δήθεν» συγγενικών προσώπων.
Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).