Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε Άρτα - Πρέβεζα

Από σήμερα ξεκινά η εκπομπή τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος από το Κέντρο «Ακαρνανικά» και το οποίο θα καλύψει το μεγαλύτερο τμήμα των Π.Ε. Άρτας και Πρέβεζας.

Για την αναλυτική ενημέρωση δήμων και κατοίκων έγινε ημερίδα την περασμένη Παρασκευή στην Πρέβεζα, σε συνεργασία της Περιφέρειας, των Π.Ε. Άρτας – Πρέβεζας, της ΕΡΤ και της DIGEA. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών – Επικοινωνιών Γιάννης Καραμπίνας, εκπρόσωποι Δήμων και φορέων, στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της DIGEA και της ΕΡΤ. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που θα εκπέμπουν από αύριο με ψηφιακό σήμα είναι οι: ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΡΤ3, ERT HD, ΜEGA, ANT1, STAR, SKAI, ALTER, ALPHA, MAKEΔΟΝΙΑ TV.
Όπως εξήγησαν οι ομιλητές, για την λήψη του ψηφιακού σήματος, χρειάζεται τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη mpeg 4, ή η ύπαρξη εξωτερικού αποκωδικοποιητή mpeg 4. Στην αγορά κυκλοφορούν 2 τύποι, ο απλός SD και ο υψηλής ευκρίνειας HD. Οι ομιλητές ανέφεραν επίσης ότι το νέο ψηφιακό σήμα, έχει λιγότερες απαιτήσεις σε ισχύ, οπότε και πολλοί τηλεθεατές δεν χρειάζονται ενισχυτή σήματος στην κεραία.
Σε μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογραμμίζει ότι «η Περιφέρεια η οποία δίνει ιδιαίτερη βάση στην ανάπτυξη και προώθηση των νέων τεχνολογιών αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση που χάρη σε αυτές και στην προετοιμασία που έχουν κάνει η ΕΡΤ και η DIGEA, κάτοικοι Ηπειρωτικών πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών, θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, μέσω της αναβάθμισης της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, χωρίς τα προβλήματα και τις ατέλειες που παρείχε η αναλογική λήψη».


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr