Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Η ΓΟΜΑΡΑ ΓΚΑΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΑΧΥΡΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Μήπως κατοικούν σε άλλον πλάνητη ; Αναφέρομαι στη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας κ. Μπάστα - Γεωργακοπούλου, στην κ. Κούτλα του Δασαρχείου και στο δήμαρχο Πωγωνίου.
Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε την ανάληψη και υλοποίηση μελέτης δημιουργίας χώρου αναψυχής στο Καλπάκι από την Περιφέρεια ;
Εκεί που δεν υπάρχουν πόροι για καύσιμα, σχολεία, ύδρευση, μετακινήσεις μαθητών, πυροπροστασία κλπ, αυτοί οραματίζονται χώρους αναψυχής, τοίχους αντιστήριξης, κιγκλιδώματα, ξύλινα περίπτερα και πάει λέγοντας.
Μήπως οι άνθρωποι ζουν 20 χρόνια πίσω ;
Μήπως έγινε εμιράτο το Πωγώνι (βρέθηκαν τα πετρέλαια στο Καλπάκι;)
Και στην "ευρύτερη περιοχή Πωγωνίου", η καταλληλότερη θέση για ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς όλως τυχαίως βρίσκεται στον νεότερο οικισμό (Καλπάκι), στη γενέτειρα του Δημάρχου, στο πλησιέστερο προς τα Ιωάννινα σημείο ;
Μάλλον για τους Γιαννιώτες γίνεται η παρέμβαση, άντε και για τους Καλπακιώτες.
Εκτός αν συμφώνησαν και υπέδειξαν το σημείο και άλλοι τοπικοί φορείς όπως Κυνηγετικός Σύλλογος, Πολιτιστικοί
Σύλλογοι, αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων.
Τίποτε από τα παραπάνω δεν έγινε. Απλώς η κ Μπάστα ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις επερχόμενες εκλογές, στις οποίες θέλει να είναι υποψήφια και ένας Δήμαρχος ίδιας πολιτικής καταγωγής, πάντα μπορεί να είναι χρήσιμος.
Μόνο που τα λεφτά δεν είναι δικά της και οι ανάγκες της περιοχής άλλες.
Για να δούμε, μήπως γίνει και με απευθείας ανάθεση το έργο ;
Και ο Δήμαρχος στη λογική "ό,τι αρπάξουμε καλό είναι", αυτοικανοποιείται, αντί να της υποδείξει τις πραγματικές, επιτακτικές, και όχι απλά επικοινωνιακές ανάγκες.
Τώρα αυτό που μένει είναι να βάζει και το λεωφορείο του Δήμου για τους άνεργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους να τους πηγαίνει για αναψυχή στο Γοριτσάκι. (με ξηρά τροφή ή με τα επερχόμενα συσσίτια των Δήμων)


ΕΡΥΘΡΟΠΩΓΩΝ