Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΨΕΙΣ-ΘΕΣΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ του Αντιδημάρχου Χρήστου Ν. Γκόγκου

Είμαστε στον πρώτο χρόνο της θητείας μας, μιας θητείας δύσκολης, γεμάτη προβλήματα αλλά και προκλήσεις.
Ξεκινήσαμε με αισιοδοξία, όρεξη και σχέδιο.
Οργανώσαμε τις υπηρεσίες έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι συνδημότες μας όσο το δυνατόν καλύτερα.
Έχουν γίνει αρκετά βήματα χωρίς να έχει επιτευθεί πλήρως ο στόχος μας.
Πιστεύουμε στις δυνατότητες αυτού του τόπου και βασική μας αρχή είναι να αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες ώστε να έρθει η ανάπτυξη που είναι και το όραμα όλων μας. Ο Καλλικράτης υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να έδινε αναπτυξιακή προοπτική στους νέους δήμους.
Με τον τρόπο που έγινε και μετά από την πίεση του χρόνου εφαρμογής του σε συνάρτηση με την οικονομική κατάσταση της χώρας μάλλον κινδυνεύει να απαξιωθεί στα μάτια των πολιτών.
Βέβαια κάθε μεταρρύθμιση απαιτεί χρόνο προσαρμογής.
Πρέπει να γίνουν αλλαγές και μέσα στο πλαίσιο των επικείμενων νομοθετικών ρυθμίσεων ετοιμάζονται από το υπουργείο εσωτερικών.
Πιστεύω ότι με την βοήθεια των άξιων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και την κατανόηση των τοπικών κοινωνιών θα αυξηθεί η αποτελεσματικότητα και θα βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών. Δεν είναι όμως καθόλου εύκολο να εφαρμόσουμε αναπτυξιακή πολιτική χωρίς πόρους.
Περιοριζόμαστε στα άκρως απαραίτητα λύνοντας προβλήματα της καθημερινότητας.
Για την αξιοποίηση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα είμαστε στο επίπεδο ωρίμανσης προτάσεων και μελετών.
Απαντώντας στο σχόλιο συνδημότη μας (κτηνοτρόφος) θέλω να πω τα εξής. Συμφωνώ απόλυτα φίλε συνδημότη ότι στο δήμο μας δεν υπάρχει αύριο χωρίς την κτηνοτροφία και την γεωργία.
Εδώ είναι που χρειάζεται η δική μας παρέμβαση με ενημέρωση στους κτηνοτρόφους της περιοχής μας με ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα της γεωργοκτηνοτροφίας.
Αυτό που θα κάνουνε άμεσα σαν δημοτική αρχή και ειδικά εγώ που είμαι αρμόδιος αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την αγροτική ανάπτυξη, είναι να οργανώσουμε ειδικά σεμινάρια με εξειδικευμένους επιστήμονες σε συνεργασία με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση ούτως ώστε να ενημερωθούμε και να γίνουμε όλοι μας πιο ειδικοί, ο καθένας στον κλάδο του.
Πιστεύω μου είναι ότι ο καλά ενημερωμένος επαγγελματίας (κτηνοτρόφος-γεωργός-αμπελουργός-μελισσοκόμος κ.λ.π) πετυχαίνει τον στόχο του και αναπτύσσει την επιχείρησή του φέρνοντας ζωντάνια στον τόπο μας. Με βρίσκει σύμφωνο η άποψη να στραφούμε και προς τους ιδιώτες για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Είμαστε στην διάθεση του κάθε συνδημότη μας και όχι μόνο που θέλει να επενδύσει στην περιοχή μας.
Πρόθυμοι να προσφέρουμε σαν Δήμος οτι είναι δυνατό προκειμένου να πετύχουμε θέσεις εργασίας και να κρατήσουμε τους νέους μας εδώ στον τόπο μας.
Πραγματικά χαίρομαι που κάποιοι νέοι άνθρωποι ήρθαν και επένδυσαν στο Πωγώνι.
Εμείς σαν δημοτική αρχή είμαστε δίπλα σας και μην διστάσετε να μας πλησιάσετε και να συζητήσουμε όποιον προβληματισμό έχετε.
Να προσπαθήσουμε μαζί να βρούμε λύσεις ώστε να καλυτερεύσουμε έτσι την ποιότητα των προϊόντων μας και να γίνουμε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε.
Το Πωγώνι είναι ένας ζωντανός Δήμος με δεκάδες χωριά και με ανθρώπους που έχουν όνειρα και παλεύουν κάθε μέρα να τα υλοποιήσουν.
Άνθρωποι υπερήφανοι για την καταγωγή τους, άνθρωποι με βαθιά ριζωμένο μέσα τους τον πατριωτισμό.
Αυτό λοιπόν που χρειάζεται η περιοχή μας είναι αποφάσεις με δημιουργικότητα, σχέδιο, ειλικρίνεια και σοβαρότητα.
Πιστεύω πως όλοι μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) είμαστε ικανοί να τα πετύχουμε.


Χρήστος Ν. Γκόγκος
Αντιδήμαρχος Πωγωνίου