Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΙΧ. ΠΑΝΤΟΥΛΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ

Το ευχετήριο μήνυμα του Μιχ. Πάνοτυλα προς τα ΜΜΕ :
"Αγαπητοί φίλοι,
σε οριακές δοκιμασίες επιβίωσης, σαν τις σημερινές, ειναι γνωστή η ευθύνη των πνευματικών ανθρώπων να τροφοδοτούν τη συλλογικότητα και τις μεγάλες αφηγήσεις ως λυτρωτικές διεξόδους. Εύχομαι να διατηρείτε την ακμαιότητα για ανάλογη δράση και να ευδαιμονείτε μέσα στην αφοσίωση των ανθρώπων που σας αγαπούν και σας εκτιμούν. Υγεία, αξιοπρέπεια και αισιοδοξία σε ένα δημιουργικό 2012. Χαρούμενες εορτές.


Εγκάρδια
Μιχάλης Χρ. Παντούλας"

Συμφωνώ εν μέρει Μιχάλη, διαφωνώ στο σύνολο.
Είναι ευθύνη της πνευματικής πρωτοπορίας, να δείξει δρόμους.
Επειδή, όμως, μάλλον φέτος δεν έφτασε στο Πωγώνι (λόγω έλλειψης καυσίμων;) το Πνεύμα των Χριστουγέννων, θα διαφωνήσω με τις προτεινόμενες από εσένα λυτρωτικές διεξόδους και τις μεγάλες αφηγήσεις.
Έχουμε χορτάσει όλοι από αυτές.
Δηλαδή, χωριάτικα, βαρεθήκαμε τα παραμύθια σας.
Και να ξέρετε, όταν λέμε παραμύθια στα παιδιά μας, εσείς θα έχετε τη θέση του δράκου ή, στην καλύτερη περίπτωση, του κακού λύκου.
Οι ηγεσίες πρέπει με θάρρος να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις, πρέπει να παρεμβαίνουν, να δίνουν λύσεις, να μπορούν να εμπνεύσουν, να είναι οραματιστές.
Και επειδή τίποτε από όλα αυτά δεν έχετε κάνει και δεν μπορείτε να κάνετε, και ειδικότερα για το Πωγώνι είσαστε απολύτως απόντες, (και εσύ και ο συντοπίτης ο Σάκης και δεν γράφω συμπατριώτης γιατί δεν του αξίζει ο χαρακτηρισμός), πηγαίνετε αξιοπρεπώς στα σπίτια σας, πριν σας αποπέμψουν κλοτσηδόν.
Με αισιοδοξία για ένα νέο έτος, χωρίς ανάξιες ηγεσίες,
Χρόνια Πολλά.


ΕΡΥΘΡΟΠΩΓΩΝ