Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΣΑΣ: Δήλωση για τα επεισόδια στις παρελάσεις

Ο πρώην Υπουργός Αντ.Φούσας, μετά τα επεισόδια κατά τις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:



«Αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση, ως πολίτης και ως πολιτικός, να δηλώσω δημόσια, ότι καταδικάζω απερίφραστα τα χθεσινά επεισόδια, με την ευκαιρία της παρελάσεως για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, τα οποία χαρακτηρίζω από κάθε πλευρά, απαράδεκτα και επικίνδυνα για τη χώρα. Στρέφονται κατά της ίδιας της δημοκρατίας και του θεσμού του Προέδρου της, ο οποίος, κατά το Σύνταγμα, είναι το σύμβολο ενότητας του λαού μας. Αποτελούν προσβολή και κατά της μνήμης των ηρώων του 1940, που θυσιάστηκαν στο Καλπάκι, στην Πίνδο και στα βουνά της Β.Ηπείρου και πέτυχαν τη πρώτη νίκη κατά του φασισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Δυστυχώς, με τα φαινόμενα αυτά και με τη συμπεριφορά των πρωταγωνιστών κατά του προσώπου του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, φάνηκε, για μία στιγμή, ότι καταλύεται το ίδιο το κράτος και οι θεσμοί του.


Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να επισημανθεί, ότι η Κυβέρνηση είναι υπεύθυνη, τόσο για την μη πρόληψη, όσο και για την μη καταστολή τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων. Δυστυχώς, με τη στάση της, προ και μετά τα επεισόδια, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε όλη τη χώρα, απέδει-ξε την πλήρη ανικανότητα της.


Φοβούμαι, όμως, ότι τα φαινόμενα αυτά, προμηνύουν χειρότερες καταστάσεις, και ίσως και ανεξέλεγκτες, αλλά που πρέπει να προληφθούν. Η μόνη λύση είναι η Κυβέρνηση να κατανοήσει τα σημερινά προβλήματα του λαού μας και να δείξει περισσότερη κοινωνική ευαισθησία προς τους οικονομικά αδύναμους και ασθενέστερους πολίτες. Δεν είναι δυνατόν, όλα να τα πληρώνουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι να πλουτίζουν παράνομα και να μην υφίστανται τις συνέπειες του νόμου. Τα φαινόμενα αυτά προκαλούν και εξοργίζουν τους πολίτες».

ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr/