Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Εκλογές ζητάει η αντιπολίτευση

Tα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν εκλογές, μετά την ανακοίνωση των πρωτοβουλιών του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς θα έχει σήμερα Τρίτη, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Η ΝΔ θεωρεί ότι η λύση στο "αδιέξοδο" που έχει οδηγηθεί η χώρα είναι οι εκλογές και ακολούθως η επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής.
Στη δήλωση «κάτω η κυβέρνηση. Εκλογές τώρα. Όχι στον ωμό εκβιασμό και την ιδεολογική τρομοκρατία σε βάρος του λαού. Ο εκβιασμός δεν θα περάσει» συμπυκνώνεται η πρώτη αντίδραση του ΚΚΕ στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.
Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο ΛΑΟΣ απόψε, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την εξαγγελία του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα. Ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για "τυχοδιωκτική πολιτική" και "τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα". Παράλληλα καλεί τον πρωθυπουργό να "τολμήσει" και να ζητήσει μυστική ψηφοφορία.
Για "τρικ προκειμένου να κερδίσει χρόνο στην εξουσία η κυβέρνηση", έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Να εγκαταλειφθούν οι "ψευδώνυμες επιλογές" και να προχωρήσει η χώρα σε πρόωρες εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης.
Η Δημοκρατική Συμμαχία υποστήριξε ότι «για μια ακόμη φορά ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να βάλει τη χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια για να διασώσει το μέλλον το δικό του και του ΠΑΣΟΚ».
"Άλλοθι" χαρακτήρισε την πρόταση για δημοψήφισμα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών κ. Γιάννης Δημαράς.