Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: «Χρειάζεται νέο κόμμα η κεντροαριστερά»

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διάσπασης του ΠΑΣΟΚ και μιλάει για την χειρότερη κρίση στην 37χρονη ιστορία του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης:
«Αν το κίνημά μας δεν υπερβεί το σημερινό του εαυτό, θα το ξεπεράσει η ιστορία», προειδοποιεί.
Ο κ. Σκανδαλίδης, μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» τονίζει ότι η κρίση στο ΠΑΣΟΚ είναι τόσο σημαντική διότι «οι επιλογές μας για πρώτη φορά έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με το ιδρυτικό μας πλαίσιο» και υπογραμμίζει:
«Ένα είναι σίγουρο. Χωρίς μία νέα πρόταση, χωρίς νέο όραμα, και κυρίως χωρίς νέο κόμμα, δεν υπάρχει προοπτική». Το νέο κόμμα -συμπληρώνει- «θα προκύψει μέσα από την αναγέννηση του χώρου της κεντροαριστεράς, που βασικός της κορμός είναι το ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Σκανδαλίδης ζητά «να κάνουμε τώρα την υπέρβαση», διευκρινίζοντας ότι δεν προτείνει το άνοιγμα των διαδικασιών για αλλαγή ηγεσίας. «Πρότεινα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει στο κίνημα τον πολιτικό διάλογο με τρόπο θεσμικό και συντεταγμένο» αναφέρει.
«Το ΠΑΣΟΚ στις κρίσεις του συζητούσε ανοιχτά και τις ξεπερνούσε ενωμένο. Δεν αρκεί να αφήνεις όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, πρέπει να οριοθετήσεις και το περιβόλι μέσα στο οποίο φύονται», συμπληρώνει.
Ο κ. Σκανδαλίδης δηλώνει ότι τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και «όσοι έχουν θεμιτές φιλοδοξίες να ηγηθούν της παράταξης» πρέπει να έχει μία δεύτερη ευκαιρία. Σε ρώτημα εάν θα είναι ξανά ο ίδιος υποψήφιος, ο κ. Σκανδαλίδης απαντά κατηγορηματικά «όχι».


ΠΗΓΗ: www.in.gr