Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΜΕ: "ΟΧΙ" σε μαθήματα το Σάββατο - Προτάσσει το «κεκτημένο του πενθήμερου» για την αναπληρώση των χαμένων διδακτικών ωρών

Την αντίθεσή της με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών εκφράζει η ΟΛΜΕ, με σχετική ανακοίνωσή της.
Η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι οι καθηγητές δεν θα αποδεχθούν «οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση του κεκτημένου του πενθήμερου».
Οι καθηγητές κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου πως αντιμετωπίζει καθαρά «λογιστικά» το πρόβλημα και «δεν λαμβάνει υπόψη την παιδαγωγική και εκπαιδευτική διάσταση του θέματος», ενώ τονίζουν ότι η αναπλήρωση της ύλης θα πρέπει να γίνει με τέτοιους ρυθμούς που θα καθιστούν εφικτή την αφομοίωσή της από τους μαθητές.
Η ΟΛΜΕ κάνει ακόμη λόγο για «πιέσεις που ασκούνται από ορισμένα στελέχη της Διοίκησης προς συναδέλφους να εργαστούν τα Σάββατα για την αναπλήρωση της ύλης», επισημαίνοντας ότι «οι πιέσεις αυτές ελέγχονται ως μη σύννομες, επειδή το Σάββατο και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν συμβατική υποχρέωση να εργάζονται».
Παράλληλα κατηγορούν το υπουργείο ότι λειτουργεί «τιμωρητικά» σε σχέση με τις μαθητικές κινητοποιήσεις.