Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ψήφισμα γι την «ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ» ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ



ΨΗΦΙΣΜΑ
(ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. 256/18-10-2011) 


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου μετά τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης που αφορούν το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας στη Μεταλλουργική Κεφαλόβρυσου, ομόφωνα αποφασίζει:
Είμαστε αντίθετοι στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Ιδιαίτερα στη μοναδική κερδοφόρα επιχείρηση που λειτουργεί στην περιοχή μας θεωρούμε ότι η απόφαση είναι εντελώς παράλογη και άδικη.
Η Μεταλλουργική Βιομηχανία όχι μόνο δεν πρέπει να ενταχθεί σ' αυτό το καθεστώς αλλά αντίθετα πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες παραγγελίες και τον όγκο εργασιών της.
1.Όταν η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι στόχο έχει την αποκέντρωση και την ενίσχυση της Περιφέρειας τέτοιες ενέργειες προκαλούν τη λογική αφού πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος ενίσχυσης των παραμεθόριων περιοχών είναι η δημιουργία και λειτουργία και άλλων επιχειρήσεων με αυξημένα κίνητρα εγκατάστασης και όχι οι εφεδρείες και οι απολύσεις προσωπικού.
2.Το Δημοτικό Συμβούλιο να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια σε συνεργασία με την Διοίκηση της επιχείρησης και το προσωπικό για την αποτροπή κάθε αρνητικής εξέλιξης και με στόχο το μέλλον της Επιχείρησης και της περιοχής.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Σταύρος Βιρβίλης