Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Προανήγγειλε ότι θα ζητήσει «ψήφο εμπιστοσύνης» και την διεξαγωγή δημοψηφίσματος

Στην ομιλία του ενώπιον της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο πρωθυπουργός, κ.  Γιώργος Παπανδρέου προανήγγειλε δημοψήφισμα για την επικύρωση ή μη της νέας δανειακής συμφωνίας που προήλθε από τη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.
Νέα εποχή για την Ευρώπη ανοίγει η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, ενώπιον της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ..
«Τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί αν η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν είχε σταθεί στο ιστορικό ύψος των στιγμών», ανέφερε μεταξύ άλλων και ευχαρίστησε τους βουλευτές που στήριξαν με την ψήφο του το πολυνομοσχέδιο.
Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε τους «κήρυκες της μιζέριας», τονίζοντας πως «δεν θα μας απαγορεύσει κανείς να χαιρόμαστε».
Αναφερόμενος στις καταθέσεις και τις συντάξεις, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν τίθενται σε κίνδυνο. Πρόσθεσε δε ότι το τραπεζικό σύστημα και οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένα.
Όπως είπε, «αν χρειαστεί να στηρίξουμε τις τράπεζες από τον κρατικό προϋπολογισμό αυτό θα γίνει με κοινές μετοχές». Εξήγησε ότι «αν χρειαστεί να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες θα γίνει και αυτό, αλλά όχι σε βάρος των φορολογουμένων».
Αναφερόμενος στα επεισόδια της Παρασκευής είπε ότι κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι θα μείνουν αλώβητοι από την προσβολή των συμβόλων.
«Δεν υπηρετεί την πατρίδα η βία, ο διχασμός, η λασπολογία, ο εντοπισμός αποδιοπομπαίων τράγων», είπε και πρόσθεσε ότι το «Δεν πληρώνω» βλάπτει την πατρίδα.
Για άλλη μία φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας:
"Όπως ορίζει το σύνταγμά μας, θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας και όχι στη μέση".