Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Super League: Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννενα 2 - 2


Χορταστικό παιχνίδι, δίκαιη μοιρασιά.
Ύστερα από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2.

Οι Αγρινιώτες έπαιζαν με 10 παίκτες από το 40' λόγω αποβολής του Ρότσα, ενώ ο ΠΑΣ είχε δοκάρι στο 55΄ με τον Γεωργίου.
Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε τον Παναιτωλικό με τον Τζενάμο κάτω από τα δοκάρια.
Στην άμυνα ο Κουτρομάνος δεξιά, ο Άντι αριστερά και οι Ανασασιάδης, Κούσας κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Οι Σιόντης και Μουμίν ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ο Θεοδωρίδης αριστερά, ο Ρότσα στον άξονα και ο Καμαρά δεξιά, ενώ στην κορυφή ήταν ο Χαριστέας σε σύστημα 4-2-3-1.
Από την άλλη πλευρά ο Ντε Μόλ παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Κηπουρό στο τέρμα.
Ο Πάντος ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Βάντερσον στο αριστερό και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπουζίντ και Κώτσιος. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Τζημόπουλος, Πατσατζόγλου και Λίλα με τους δυο πρώτους σε ρόλο αμυντικών χαφ και στην επίθεση ο Μπακαγιόκο στην κορυφή με, Ντε Βισέντι αριστερά και ο Γεωργίου δεξιά σε σύστημα 4-3-3.


Ο Παναιτωλικός άρχισε δυνατά τον αγώνα και έκλεισε στο μισό γήπεδο τους φιλοξενούμενους που δεν ήξεραν πως να αντιδράσουν σε αυτό το εκρηκτικό ξεκίνημα των αντιπάλων.
Το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το γκολ, αλλά τελικά αυτό ήρθε από την άσπρη βούλα στο 25ο λεπτό όταν ο Θεοδωρίδης εκτέλεσε εύστοχα το (αυστηρό) πέναλτι που κέρδισε από τον Κώτσιο.
Κόντρα στη ροή του ματς, ο ΠΑΣ βρέθηκε να προηγείται 2-1 μέσα σε τέσσερα λεπτά.
Κι αυτό γιατί η άμυνα του Παναιτωλικού παρουσίασε ξανά τις παιδικές ασθένειες.
Στο 30ο λεπτό ο Μπακαγιόκο έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε άψογα για το 1-1 και στο 34' ο Ντε Βινσέντι με κεφαλιά "κρέμασε" τον Τζενάμο και έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Δύο λεπτά μετά το γκολ του ΠΑΣ ο Καμαρά απάντησε και με κεφαλιά έκανε το 2-2. Ωστόσο, τα χαμόγελα για το γκολ του Παναιτωλικού έδωσαν τη θέση τους στον προβληματισμό, αφού ο Ρότσα στο 39ο λεπτό αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Γεωργίου και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Ουφ, τελείωσε (το πρώτο μέρος).


Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ να έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά ο Παναιτωλικός να έχει την κατοχή της μπάλας.
Ευτυχώς, δηλαδή, που ο ΠΑΣ έκανε την ευκαιρία με τον Γεωργίου (εξ επαφής πλασέ στο δοκάρι), αλλιώς θα νομίζαμε ότι οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έπαιζαν με παίκτη παραπάνω.
Ο Ντεμολ θέλησε να το χτυπήσει γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2, αλλά ο ΠΑΣ μάλλον αγχώθηκε από την αριθμητική υπεροχή και έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πιέζουν αυτοί για το τρίτο γκολ.
Παρά τις προσπάθειες στο τέλος, το 2-2 έμελλε να γράψει την ιστορία της χορταστικής αναμέτρησης.


Παναιτωλικός (Τεννές): Τζενάμο, Κουτσομάνος, Κούσας, Αναστασιάδης (57' Παλαιολόγος), Άντι, Σιόντης, Ρότσα, Μουμίν, Θεοδωρίδης (Μπαμόνγκο 79'), Καμαρά (Μεζάκ 82'), Χαριστέας.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ντεμόλ): Κηπουρός, Πάντος, Κώτσιος, Μπουζίντ, Λίλα, Ντε Βισέντι (Μπεσέρα 68'), Βάντερσον, Τζημόπουλος, Πατσατζόγλου (Ζαϊρί 76'), Μπακαγιόκο, Γεωργίου (Κουέβας 85').