Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΤΑ: Σπείρες Αλβανών έκλεβαν ακτινίδια

Λαθρεμπόριο με φρούτα.



Σε λαθρεμπόριο από οργανωμένες σπείρες με έδρα την Αλβανία αναδεικνύονται οι αλλεπάλληλες κλοπές ακτινιδίων από περιοχές της Άρτας και της Ηπείρου γενικότερα.
Άλλη μια σπείρα Αλβανών εντοπίστηκε την στιγμή που έκλεβε περίπου 200 κιλά από ένα κτήμα.

Πρόκειται για δύο άνδρες που ο ένας κατοικεί μόνιμα στην Περάνθη της Άρτας και ο άλλος στο Φίερι της Αλβανίας.
Εκεί επρόκειτο να μεταφέρουν τα ακτινίδια που άρπαξαν και να τα παραδώσουν σε ωριμαντήριο που έχει δημιουργηθεί για να υποδέχεται τα κλεμμένα φρούτα!
Στο ίδιο ωριμαντήριο επρόκειτο να μεταφέρουν τη λεία τους οι τρεις Αλβανοί που συνελήφθησαν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στην Άρτα, καθώς μετέφεραν με το φορτηγό του ενός 1.500 κιλά ακτινίδια τα οποία είχαν αρπάξει από την επιδρομή τους στα κτήματα του πρώην δήμου Φιλοθέης.
Οι τρεις δράστες γνώριζαν καλά την περιοχή όπου είχαν εργαστεί παλιότερα, αλλά πλέον κατοικούν στην πατρίδα τους και η αμοιβή τους για κάθε φορτίο ακτινιδίων που θα έφτανε στο Φίερι ήταν 1.000 ευρώ!
Η δράση των συμμοριών έχει γίνει «πονοκέφαλος» για τους αγρότες της Ηπείρου, αλλά και για την τοπική Αστυνομία που καταλαβαίνει ότι δεν έχει να κάνει με τυχάσπαρτους περιστασιακούς κακοποιούς αλλά με οργανωμένα κυκλώματα λαθρεμπόρων.

ΠΗΓΗ: http://www.thebest.gr/