Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Αγώνα δρόμου για τα βιβλία

Μόνο το 10% θα μοιραστεί με το άνοιγμα των σχολείων!!!


Σε αγώνα δρόμου για την όσο το δυνατόν ταχύτερη διανομή των βιβλίων στους μαθητές επιδίδεται το υπουργείο Παιδείας.
Οι διαστάσεις του προβλήματος καταδεικνύονται από το ότι η υπουργός κ. Aννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε πως το πρώτο διάστημα οι μαθητές θα λάβουν φωτοτυπίες των βιβλίων, και dvd με τα σχολικά εγχειρίδια.
Πρόκειται για 45 εκατ. τεύχη των 1.200 τίτλων βιβλίων για τα οποία απαιτούνται 15.000 τόνοι χαρτιού και χαρτονιού με κόστος 26 εκατ. ευρώ. Ο διευθυντής Αποστολής Βιβλίων και πρόεδρος των εργαζομένων στον Οργανισμό Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) κ. Μάκης Λυκόπουλος εκτίμησε στην «Καθημερινή» ότι μόνο το 10% των βιβλίων θα μοιραστεί με το άνοιγμα των σχολείων, «περί τους 60 τίτλους είναι έτοιμοι».
Η (πρωτοφανής) καθυστέρηση οφείλεται στις αργές διαδικασίες έγκρισης των κονδυλίων για αγορά χαρτιού, εκτύπωση και βιβλιοδεσία των βιβλίων, και κατ' επέκταση στην ολιγωρία τριών υπουργείων - Οικονομικών, Ανάπτυξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, και του Ελεγκτικού Συνεδρίου παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του υπουργείου Παιδείας για επίσπευση της διαδικασίας.
Μάλιστα, η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι έχει στείλει στον υπουργό Δικαιοσύνης όλα τα στοιχεία για να πάρει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες.